(NuKRA)QÇNSXKÆ NARODNÆ DUMI(B: (NDOSLÆDVENNQ(B, (NWIDANNQ(B, (NWIKONAWCÆ (B:s)E )QÆ(NSTORÆOGRAFÆ^NIJ NARIS (B: (NBÆBLÆOGRAFÆ^NIJ POKAV^IK (B/s)E - (NmATQ[(B, )Qæ(NRINA bORISÆWNA(B,s)E; (NuKRA)QÇNSXKIJ NAUKOWO(B-(NDOSLÆDNIJ ÆNSTITUT ARHÆWNOÇ SPRAWI TA DOKUMENTOZNAWSTWAs)E; )Qæ(NNSTITUT UKRAÇNSXKOÇ ARHEOGRAFÆÇ TA DVERELOZNAWSTWA ÆMENÆ m(B. (Ns(B. (NgRU[EWSXKOGOs)E; (NnAC)QÆONALXNA PARLAMENTSXKA BÆBLÆOTEKA uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAC)QÆONALXNA PARLAMENTSXKA BÆBLÆOTEKA uKRAÇNI(B,s)E, 2008)
(NgOLOWNIM ZAWDANNQM DANOGO WIDANNQ )QÃ ÆSTORÆOGRAFÆ^NIJ ANALÆZ WÆDOMIH PRACX PRO UKRAÇNSXKÆ NARODNÆ DUMI TA PUBLÆKACÆJ TEKSTÆW DUM(B, (NA TAKOV NAJPOWNÆ[E BÆBLÆOGRAFÆ^NE WÆDOBRAVENNQ DOSLÆDVENX TA WIDANX DUM(B, (NPERSONALÆJ DUMOZNAWCÆW TA WIKONAWCÆW GEROÇ^NOGO EPOSU(B.s)E
)Qæ(NM(B. (NPOKAV^(B.: (NS(B. 210-234. - (Nl(B-(NRA(B: (NS(B. 235-239. - (NsKOR(B.: (NS(B. 239s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NdUMIs -- )Qæ(NSTORÆOGRAFÆQs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NKOBZARSTWOs; (NNARODN)QÆ PÆSNÆ UKRAÇNSXKÆs)E; (NNARODNYE PESNI UKRAINSKIEs; (NNARODN)QÆ MUZI^NÆ ÆNSTRUMENTIs)E; (NNARODNYE MUZYKALXNYE INSTRUMENTYs; (NRUKOPISNA KNIGAs; (NRUKOPISNAQ KNIGAs; (NPOETIKAs; (NPO\TIKAs; (NB)QÆBLÆOGRAFÆ^NÆ POSÆBNIKIs)E; (NBIBLIOGRAFI^ESKIE POSOBIQs