(NuPRAWL)QÆNSXKIJ OBLÆK (B:s)E (NP)QÆDRU^NIK (B/s)E - (NgOLOW(B, (NsERG)QÆJ fEDOROWI^(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NcENTR U^BOWO)QÇ LÆTERATURI(B,s)E, 2018)
(NoRGAN)QÆZACÆQ UPRAWLÆNSXKOGO OBLÆKU(B, (NMETODI KALXKUL@WANNQ(B, (NB@DVETOWANNQ(B, (NANALÆZ WZAÃMOZW(B'(NQZKU (B"(NWITRATI(B-(NOBSQG(B-(NPRIBUTOK(B", (NANALÆZ POTO^NIH Æ DOWGOSTROKOWIH RÆ[ENX(B.s)E
(Nl)QÆT(B. (NW KÆNCÆ GLAW(B. - (NgLOSARÆJ(B: (NS(B. 497-518. - (NdOD(B.: (NS(B. 519-534s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NuPRAWL)QÆNSXKIJ OBLÆKs)E -- (NoRGAN)QÆZACÆQs)E -- (NmETODIs; (NEWOL@C)QÆQ UPRAWLÆNSXKOGO OBLÆKUs)E; (NPRINCIPI UPRAWL)QÆNSXKOGO OBLÆKUs)E; (NKLASIF)QÆKACÆQ WITRATs)E; (NPOWED)QÆNKA WITRATs)E; (NKALXKUL@WANNQ WITRATs; (NPRIJNQTTQ UPRAWL)QÆNSXKIH RÆ[ENXs)E; (NANAL)QÆZ RELEWATNOÇ ÆNFORMACÆÇs)E; (NDOSTROKOW)QÆ ÆNWESTICÆÇs)E; (NB@DVETNE PLANUWANNQs; (NB@DVETNIJ KONTROLXs; (NOBL)QÆK ZA CENTRAMI WÆDPOWÆDALXNOSTÆs)E; (NSTRATEG)QÆ^NIJ UPRAWLÆNSXKIJ OBLÆKs)E