(Nf)QÆNANSI (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NkREMENX(B, (NoLXGA )QæWANÆWNA(B,s)E; (NkREMENX(B, (Nw)QÆKTORÆQ mIHAJLÆWNAs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NcENTR U^BOWO)QÇ LÆTERATURI(B,s)E, 2018)
(NrOZGLQNUTO PREDMET F)QÆNANSOWOÇ NAUKI(B, (NSISTEMU FÆNANSOWIH KATEGORÆJ(B, (NGENEZIS TA EWOL@CÆ@ FÆNANSÆW QK ÆSTORI^NOÇ KATEGORÆÇ(B, (NSTANOWLENNQ Æ ROZWITOK FÆNANSOWOÇ NAUKI(B, (NFÆNANSOWU POLÆTIKU TA PRAWOWÆ ZASADI ÇÇ REALÆZACÆÇ(B, (NPODATKI(B, (NB@DVET(B, (NSTRAHUWANNQ(B, (NFÆNANSOWIJ RINOK(B.s)E
(NgLOSAR)QÆJ(B: (NS(B. 394-410. - (NlÆT(B.: (NS(B. 411-412s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nf)QÆNANSIs)E; (NF)QÆNANSOWA NAUKAs)E; (NF)QÆNANSOWÆ KATEGORÆÇs)E; (NF)QÆNANSOWE PRAWOs)E; (NF)QÆNANSOWA POLÆTIKAs)E; (NPODATKIs; (NPODATKOWA SISTEMAs; (NB@DVETs; (NB@DVETNA SISTEMAs; (NSTRAHUWANNQs; (NSTRAHOWIJ RINOKs; (NF)QÆNANSOWIJ RINOKs)E; (NF)QÆNANSI SUBÃKTÆW GOSPODAR@WANNQs)E; (NM)QÆVNARODNÆ FÆNANSIs)E; (NF)QÆNANSOWIJ MENEDVMENTs)E