(Nl@DINA PO^INA)QÃTXSQ Z DOBRA (B:s)E (NGODINA SP)QÆLKUWANNQ U (B3 (NKLASÆ (B/s)E - (NlOPAT@K(B, (Nn(B.,s (2018)
(Nu STATT)QÆ PODANO SCENARÆJ PROWEDENNQ GODINI SPÆLKUWANNQ MORALXNOGO SPRQMUWANNQ W PO^ATKOWÆJ [KOLÆ(B. (NmETA(B: (NPRODOWVITI ZNAJOMSTWO DÆTEJ Z NORMAMI POWEDÆNKI W SUSPÆLXSTWÆ(B; (NW^ITI SPÆLKUWATISQ(B, (NWIKORISTOWU@^I SLOWA WWÆ^LIWOSTÆ(B; (NWIHOWUWATI DOBROZI^LIWE STAWLENNQ DO TOWARI[ÆW(B, (NSTAR[IH L@DEJ(B, (NBATXKÆW TA PRIRODI(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: 6 (NNAZW(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmORALXNE WIHOWANNQs -- (NGODINA SP)QÆLKUWANNQs)E -- (NDOBROs -- (NPO^ATKOWA [KOLAs; (NMORALXNE WIHOWANNQs; (NGODINA SP)QÆLKUWANNQs)E; (NSCENAR)QÆJ ZAHODUs)E; (NDOBROs; (NNORMI POWED)QÆNKIs)E; (NWW)QÆ^LIWÆSTXs)E; (NDOBROZI^LIWE STAWLENNQs; (NPO^ATKOWA [KOLAs; 3 (NKLASs