(NdEKORATIWNO(B-(NPRIKLADNE MISTECTWO (B:s (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NaNTONOWI^(B, )Qã(NWGEN aNTONOWI^(B,s)E; (NzAHAR^UK(B-(N~UGAJ(B, (NrA)QÇSA wOLODIMIRÆWNAs)E; (NsTANKEWI^(B, (NmIHAJLO )QãWSTAHOWI^s)E; (NgOLOW)QÆNA(B, (Nt(B. (No(B.,s)E ((NlXW)QÆW (B:s)E (NsW)QÆT(B,s)E, 1993)
(NpITANNQ TEOR)QÆÇ TA ÆSTORÆÇ DEKORATIWNO(B-(NPRIKLADNOGO MISTECTWA uKRAÇNI(B, (NANALÆZU@TXSQ JOGO OSNOWNÆ WIDI(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B. (NW KÆNCÆ ROZD(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NdEKORATIWNO(B-(NPRIKLADNE MISTECTWOs; (NKILIMARSTWOs; (NHUDOVN)QÃ TKACTWOs)E; (NWI[IWKAs; (NW(B'(NQZANNQs; (NMEREVIWOs; (NODQGs; (NPRIKRASIs; (NHUDOVNQ OBROBKA [K)QÆRIs)E; (NHUDOVNQ OBROBKA DEREWAs; (NHUDOVN)QÃ PLETÆNNQs)E; (NHUDOVNQ KERAM)QÆKAs)E; (NHUDOVN)QÃ SKLOs)E; (NHUDOVN)QÆJ METALs)E; (NHUDOVNQ OBROBKA KAMEN@s; (NHUDOVNQ OBROBKA K)QÆSTKI TA ROGUs)E; (NWITINANKIs; (NPISANKARSTWOs; (NNARODN)QÆ REMESLAs)E