(NrEL)QÆGÆÃZNAWSTWO (B:s)E (NP)QÆDRU^NIK (B/s)E - (N~ERN)QÆJ(B, (NaNATOLÆJ mIHAJLOWI^(B,s)E; (NtEREMKO(B, (Ng(B. (Na(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NaKADEMWIDAW(B,s, 2008)
(Nf)QÆLOSOFSXKIJ ANALÆZ OSNOWNIH PROBLEM RELÆGÆÃGNAWSTWA(B.s)E
(NdOD(B.: (Ns(B. 334-378. - (NsLOW(B.: (Ns(B. 379-399s
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NrEL)QÆGÆÃZNAWSTWOs)E -- (NpREDMETs -- (NsTRUKTURAs -- (NmETODOLOG)QÆQs)E; (NSUTN)QÆSTX RELÆGÆÃZNAWSTWAs)E; (NPREDMET REL)QÆGÆÃZNAWSTWAs)E; (NSTRUKTURA REL)QÆGÆÃZNAWSTWAs)E; (NMETODI REL)QÆGÆÃZNAWSTWAs)E; (NPRINCIPI REL)QÆGÆÃZNAWSTWAs)E; (NKATEGOR)QÆÇ RELÆGÆÃZNAWSTWAs)E; (NUKRA)QÇNSXKE RELÆGÆÃZNAWSTWOs)E; (NSUTN)QÆSTX RELÆGÆÇs)E; (NELEMENTI REL)QÆGÆÇs)E; (NKONCEPC)QÆÇ RELÆGÆÇs)E; (NKLASIF)QÆKACÆQ RELÆGÆJs)E; (NFUNKC)QÆÇ RELÆGÆÇs)E; (NPERW)QÆSNÆ WÆRUWANNQs)E; (NPERW)QÆSNA MÆFOLOGÆQs)E; (NAN)QÆMÆSTI^NÆ WÆRUWANNQs)E; (NFETI[IZMs; (NTOTEM)QÆZMs)E; (NMAG)QÆQs)E; (N[AMAN)QÆZMs)E; (NETNONAC)QÆONALXNÆ RELÆGÆÇs)E; )QÆ(NUDAÇZMs)E; (NDAOSIZMs; (NKONFUC)QÆANSTWOs)E; )QÆ(NNDUÇZMs)E; (NW)QÆRUWANNQ PRAUKRAÇNCÆWs)E; (NBUDDIZMs; (NHRISTIQNSTWOs; (NPRAWOSLAW(B'(NQs; (NKATOLICIZMs; (NPROTESTANTIZMs; )QÆ(NSLAMs)E; (NW)QÆLXNODUMSTWOs)E; (NSU^ASN)QÆ BOGO[UKANNQs)E; (NNEOREL)QÆGÆÇs)E; (NSWOBODA REL)QÆGÆJNOÇ SOWÆSTÆs)E