(NpRAWOSLAWN)QÆ SWQTA (B/s)E - )Qæ(NNVIÃWSXKIJ(B, (N`ZEF fRANCEWI^(B,s)E; (NrQB)QÆKOW(B, (NwALERÆJ mIHAJLOWI^s)E; (NlUPOL(B, (Ns(B. (Nm(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NpOL)QÆTWIDAW uKRAÇNI(B,s)E, 1986)
(Nu BRO[UR)QÆ ROZGLQDA@TXSQ OSNOWNÆ SWQTA PRAWOSLAW(B'(NQ(B. (NsPIRA@^ISX NA DANÆ ÆSTORI^NOÇ NAUKI (B, (NKRITI^NO ANALÆZU@^I RELÆGÆJNU LÆTERATURU(B, (NAWTORI ROZKRIWA@TX ZEMNE POHODVENNQ(B, (NPRI^INI WINIKNENNQ CIH SWQT(B, (NROZWÆN^U@TX BOGOSLOWSXKÆ WIGADKI PRO ÇH NÆBITO BOVESTWENNIJ HARAKTER(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NrEL)QÆGÆQs)E -- (NoBRQDI TA RITUALIs -- (NcERKOWN)QÆ SWQTAs)E; (NpRAWOSLAW(B'(NQs; (NtR)QÆJCQs)E; (NHRISTIQNSXKA bOGORODICQs; (NSWQTA BOVIH UGODNIK)QÆWs)E