(NsOTWORENNQ SW)QÆTU (B/s)E - (NfRANKO(B, )Qæ(NWAN(B,s)E; (NpOGREBENNIK(B, (Nw(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NoBEREGI(B,s, 2004)
(NaWTOR KRITI^NO OSMISLIW C)QÆLIJ RQD USTALENIH SAKRALXNIH UQWLENX PRO PROCES SOTWORENNQ SWÆTU(B, (NZALU^IW DO ÇH ÆNTERPRETACÆÇ NOWÆTNÆ ZDOBUTKI ARHEOLOGÆ^NOÇ TA PRIRODOZNAW^OÇ NAUKI(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B. (NW PÆDRQDKOWÆJ PRIM(B.; (NpRIMÆT(B.: (NS(B. 153-157.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NrEL)QÆGÆQs)E -- (NhRISTIQNSTWOs; (Nb)QÆBLÆQs)E; (NARHEOLOG)QÆQs)E