(Nv)QÆNKI W ÆSTORÆÇ uKRAÇNI (B/s)E - (NkOZULQ(B, (NoLESX(B,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NuKR(B. (NCENTR DUHOWNO)QÇ KULXTURI(B,s)E, 1993)
(NaWTOR PROPONU)QÃ POZNAJOMITISX Z VITTQM WIDATNIH VÆNOK uKRAÇNI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQs)E -- )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E -- (Nv)QÆNKIs)E; (Nr)QÆWNOAPOSTOLXNA oLXGAs)E; (NKOROLEWA fRANC)QÆÇs)E; )Qã(NWPRAKSÆQ(B- Æ(NMPERATRICQ GERMANSXKAs)E; (NSULTAN[A NAJMOGUTN)QÆ[OÇ U SWÆTÆs)E; (NUKRA)QÇNSXKA sAFOs)E; (NmOTRQ )QÆ mAZEPAs)E; (NdO^KA pROMETEQs