(Nf)QÆLOSOFÆQ (B:s)E (NKURS LEKC)QÆJ (B: (NNAW^ALXNIJ POSÆBNIK DLQ STUDENTÆW WI]IH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW (B/s)E - (NpETRU[ENKO(B, (Nw(B. (Nl(B.,s ((NlXW)QÆW (B:s)E (NnOWIJ sW)QÆT(B-2000,s)E, 2007)
(NnAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK Ã KOROTKIM ZA ZMÆSTOM Æ DOSTUPNIM ZA FORMO@ WIKLADOM ÆSTORÆÇ SWÆTOWOÇ TA WÆT^IZNQNOÇ FÆLOSOFSXKOÇ DUMKI(B, (NOSNOWNIH TEORETI^NIH PROBLEM SU^ASNOÇ FÆLOSOFÆÇs)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nf)QÆLOSOFÆQs)E -- (NsUTN)QÆSTXs)E -- (NpREDMETs; (NF)QÆLOSOFÆQs)E; (NPOHODVENNQs; (NPROBLEMATIKAs; (NFUNKC)QÆÇs)E; (NF)QÆLOSOFÆQ STARODAWNXOGO SSHODUs)E; (NANXTI^NA F)QÆLOSOFÆQs)E; (NF)QÆLOSOFÆQ WÆDRODVENNQs)E; (NF)QÆLOSOFÆQ NOWOGO ^ASUs)E; (NZARUB)QÆVNA FÆLOSOFÆQs)E