(Nf)QÆLOSOFÆQ (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NgUBERSXKIJ(B, (Nl(B. (Nw(B.s; (NnADOLXNIJ(B, )Qæ. (Nf(B.s)E; (NaNDRU]ENKO(B, (Nw(B.(Np(B.s ((NkI)QÇW (B:s)E (Nw)QÆKAR(B,s)E, 2001)
(Nu DANOMU WIDANN)QÆ ZBEREVENO NAJWAVLIWÆ[Æ PEREWAGI POSÆBNIKA (B: (NKURS FÆLOSOFÆÇ WISWÆTL@ÃTXSQ DOSTUPNO(B, (NTELERANTNO(B, (NNA SISTEMNÆJ OSNOWÆ(B, (NU TÆSNOMU ZWQZKU Z PROBLEMAMI STANOWLENNQ UKRAÇNSXKOÇ DERVAWNOSTÆ(B, (NROZWITKU NACÆONALXNOÇ KULXTURI(B,(NW [IROKOMU KONTEKSTÆ SU^ASNOÇ FÆLOSOFSXKOÇ DUMKIs)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nf)QÆLOSOFÆQs)E -- (NsUTN)QÆSTXs)E -- (NpREDMETs; (NF)QÆLOSOFÆQs)E; (NETAPI ROZWITKUs; (NONTOLOG)QÆQs)E; (NGNOSEOLOG)QÆQs)E; (NSOC)QÆALXNA FÆLOSOFÆQs)E; (NF)QÆLOSOFÆQ ÆSTORÆÇs)E