(NnAW^ALXNO(B-(NMETODI^NIJ POS)QÆBNIK DLQ BATXKÆW DÆTEJ Z OSOBLIWIMI OSWÆTNÆMI POTREBAMI(B.s)E (N~(B. 2 /s - (N~EBOTARXOWA(B, (No(B.s; (NsUH)QÆNA(B, æ. (Nw(B.s)E; (NsKRIPNIK(B, (Nt(B. (Nw(B.s; (Nr)QÆBCUN(B, (N`(B. (Nw(B.s)E; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ PEDAGOGÆ^NIH NAUK uKRAÇNIs)E; )Qæ(NNSTITUT SPECÆALXNOÇ PEDAGOGÆKIs)E ((NkI)QÇW(B,s)E, 2013)
(NnAW^ALXNO(B-(NMETODI^N)QÆ MATERÆALI WISWÆTL@@TX OSOBLIWOSTÆ ROZWITKU(B, (NNAW^ANNQ TA WIHOWANNQ DÆTEJ Z OSOBLIWIMI POTREBAMI(B; (NMETODI^NÆ REKOMENDACÆÇ ]ODO ZABEZPE^ENNQ NAW^ALXNIH POTREB TAKIH U^NÆW WDOMA TA W ÆNKL@ZIWNIH UMOWAH ZAGALXNOOSWÆTNXOGO ZAKLADU(B; (NPORADI BATXKAM STOSOWNO WZAÃMODÆÇ Z U^ITELQMI TA FAHÆWCQMI(B, (NOBSTO@WANNQ ÆNTERESÆW SWOÃÇ DITINI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NNKL@ZIWNA OSWÆTAs)E -- (NdEFEKTOLOG)QÆQs)E; )QÆ(NNKL@ZIWNA OSWÆTAs)E; (ND)QÆTI Z dcps)E; (NG)QÆPERAKTIWNÆ DÆTIs)E; (ND)QÆTI Z AUTIZMOMs)E; (ND)QÆTI Z pmrs)E