)Qæ(NSTORÆQ FÆLOSOFÆÇ uKRAÇNI (B:s)E (NP)QÆDRU^NIK (B/s)E - (NtARASENKO(B, (Nm(B. (Nf(B.s; (NrUSIN(B, (Nm(B. (N`(B.s; (NbI^KO(B, )Qæ(NGOR wALENTINOWI^s)E; (NbONDAR(B, (Ns(B. (Nw(B.s ((NkI)QÇW (B:s)E (NlIB)QÆDX(B,s)E, 1994)
(Nu P)QÆDRU^NIKU POSLÆDOWNO WIKLADA@TXSQ ETAPI ROZWITKU Æ FUNKCÆONUWANNQ W SISTEMÆ NACÆONALXNOÇ DUHOWNOÇ KULXTURI FÆLOSOFSXKOÇ DUMKI UKRAÇNSXKOGO NARODUs)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (N`RKEWI^ p(B. (Nd(B.s; (NlIPINSXKIJ w(B. (Nk(B.s; (NlISQK(B-(NrUDNICXKIJ )Qæ(B.s)E; )Qæ(NSTORÆQ FÆLOSOFÆÇs)E -- (Nf)QÆLOSOFÆQ W uKRAÇNÆs)E; (NUKRA)QÇNSXKA FÆLOSOFÆQs)E; (NGUMAN)QÆZMs)E; (NM)QÆFOLOGÆ^NÆ UQWLENNQs)E; (NdAWNQ rUSXs; (NBRATSTWAs; (NoSTROZXKA AKADEM)QÆQs)E; (NROMANTIZMs; (NkI)QÃWO(B-(NmOGILQNSXKA AKADEMÆQs)E; (NUN)QÆWERSITETSXKA FÆLOSOFÆQs)E; (NUKRA)QÇNSXKIJ ROMANTIZMs)E; (NAKADEM)QÆ^NA FÆLOSOFÆQs)E; (NPOVOWTNEWA (B"(NRU)QÇNA(B"s)E; (NRADIKAL)QÆZMs)E