(NkAK WOSPITATX NASTOQ]EGO ^ELOWEKA(B. (NpEDAGOGI^ESKOE NASLEDIE (B/s - (NsUHOMLINSKIJ(B, (Nw(B. (Na(B.,s; (NsUHOMLINSKAQ(B, (NoLXGA wASILXEWNA(B,s ((NmOSKWA (B:s (NpEDAGOGIKA(B,s, 1990)
(NpROBLEMU NRAWSTWENNOGO WOSPITANIQ sUHOMLINSKIJ w(B.(Na(B. (NS^ITAL SAMOJ GLAWNOJ W RABOTE [KOLY(B. (Nw KNIGU WKL@^EN)QÆ BESEDY(B, (NKOTORYE U^ITELX MOVET ISPOLXZOWATX W WOSPITANII U U^A]IHSQ PATRIOTIZMA(B, (NGRAVDANSTWENNOSTI(B, (NL@BWI K BLIZKIM(B, (NPRIRODE(B, (NU^ITEL@(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpEDAGOG)QÆKAs)E -- (NwIHOWANNQ D)QÆTEJs)E; (NL@DINAs; (NWIHOWANNQs; (NPEDAGOGs; (NMORALXs; (NETIKAs; (NKULXTURAs; (NOSOBIST)QÆSTXs)E