(NcIW)QÆLXNE PRAWO uKRAÇNI(B. (NzAGALXNA ^ASTINA (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (Nb)QÆR@KOW(B, æ. (Na(B.,s)E; (NzA)QÆKA(B, (N`(B. (No(B.s)E; (NsP)QÆWAK (B, (Nw(B. (Nm(B.s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAUKOWA DUMKA(B,s, 2000)
(Nu POS)QÆBNIKU ROZGLQDA@TXSQ PREDMET Æ METODI CIWÆLXNOGO PRAWA(B, (NDAÃTXSQ HARAKTERISTIKA CIWÆLXNOGO PRAWOWÆDNO[ENNQ TA JOGO ELEMENTÆW(B, (NWISWÆTL@@TXSQ PITANNQ PRAWA WLASNOSTÆ(B, Æ(NNSTITUT SPADKUWANNQ(B, (NZAGALXNÆ POLOVENNQ ZOBOW(B'(NQZALXNOGO PRAWA(B, (NOSOBISTÆ NEMAJNOWÆ PRAWA(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpRAWOZNAWSTWOs -- (NcIW)QÆLXNE PRAWOs)E; (NDOGOW)QÆRs)E; (NPRAWOW)QÆDNO[ENNQs)E; (NPRAWO WWLASNOST)QÆs)E; (NSPADKOWE PRAWOs; (NW)QÆDPOWÆDALXNÆSTXs)E; (NPREDSTAWNICTWOs; (NDOGOW)QÆRNÆ ZOBOW(B'(NQZANNQs)E