(NmALOW)QÆDOMÆ PER[ODVERELA UKRAÇNSXKOÇ PEDAGOGÆKI (B((NDRUGA POLOWINA hæh (B- (Nhh ST(B.) :s)E (NHRESTOMAT)QÆQ (B/s)E - (NbEREZ)QÆWSXKA(B, (Nl(B. (Nd(B.,s)E; (Nd)QÆ^EK(B, (Nn(B. (Np(B.,s)E; (NpOB)QÆR^ENKO(B, (Nn(B. (Ns(B.,s)E; (NsAMOPLAWSXKA(B, (Nt(B. (No(B.,s; (NsUHOMLINSXKA(B, (No(B. (Nw(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAUKOWIJ SW)QÆT(B,s)E, 2003)
(Nw HRESTOMAT)QÆÇ PREDSTAWLENÆ MALOWÆDOMÆ ABO ZOWSÆM NEWÆDOMÆ TEKSTI PEDAGOGÆW TA OSWÆTNÆH DÆQ^ÆW(B.s)E
(NdRAGOMANOW m(B. (Np(B. (NnARODN)QÆ [KOLI NA uKRAÇNÆ SERED VITTQ Æ PISXMENSTWA W rOSSÆÇ (B13-29; (NkOSTOMAROW m(B. æ. (No PREPODAWANII NA @VNORUSSKOM QZYKE(B: (NmYSLI @VNORUSSA (B31-34; (NkOSTOMAROW m(B. æ. (NpRAWY LI NA[I OBWINITELI(B? 34-41; (NkULÆ[ p(B. (No(B. (NpEREGLQD UKRAÇNSXKIH KNIVOK (B43-47; (NkULÆ[ p(B. (No(B. (NwIKOHUWANNQ DÆTEJ (B48-49; (NkONISXKIJ o(B. (Nq(B. (NnASXKÆ GRAMATKI (B51-63; (N`RKEWI^ p(B. (Nd(B. (NkURS OB]EJ PEDAGOGIKI S PRILOVENIQMI (B65-79; (NgRÆN^ENKO b(B. (Nd(B. (NnA BEZPROSWETNOM PUTI(B. (NoB UKRAINSKOJ [KOLE (B81-91; (NfRANKO æ(B. (Nq(B. (NnA[Æ NARODNÆ [KOLI Æ ÇH POTREBI (B((NREFERAT NA WÆ^Æ SNQTINSXKÆM(B) 93-97; (NfRANKO æ(B. (Nq(B. (NoDWERTIJ LIST DO GALICXKOÇ MOLODEVÆ (B97-103; (NnAUMENKO w(B. (Np(B. (NoTE^ESTWENNXJ QZYK KAKX PREDMET GIMNAZI^ESKAGO KURSA(B: (NrE^X(B, (NPRO^ITANNAQ NA TORVESTWENNOM AKTE kIEWSKOJ (B2-(NJ GIMNAZII (B30 (NsENTQBRQ (B1881 (NGODA (B105-114; (NnAUMENKO w(B. (Np(B. (No ZADA^AH PREPODAWANIQ OTE^ESTWENNOJ SLOWESTNOSTI (B114-120; (NoGÆÃNKO æ(B. æ. (NnAUKA PRO RÆDNOMOWNÆ OBOW(B'(NQZKI (B121-136; (NrUSOWA s(B. (Nf(B. (NpROSWÆTNÆJ RUH NA wKRAÇNÆ W (B60-(NH ROKAH (B138-144; (NrUSOWA s(B. (Nf(B. (NdITQ^IJ SAD NA NACÆONALXNÆM GRUNTÆ (B144-150; (NrUSOWA s(B. (Nf(B. æ(NDEJNÆ PÆDWALINI [KOLI (B150-153; (NsÆROPOLKO s(B. (No(B. (NzAWDANNQ NOWOÇ [KOLI (B155-163; (NlUBENECX t(B. (Ng(B. (No PERWONA^ALXNOM OBU^ENI W [KOLAH(B, (NGDE DETI GOWORQT NA MALORUSSKOM QZYKE (B166-171; (NlUBENECX t(B. (Ng(B. (No PERWONA^ALXNOM OBU^ENII RUSSKOMU QZYKU W [KOLAH(B, (NGDE DETI NE UME@T SOWSEM GOWORITX PO(B-(NRUSSKI (B171-175; (NlUBENECX t(B. (Ng(B. (N{KOLA TA ÇÇ ROBÆTNIKI (B175-177; ã(NFREMOW s(B. (No(B. "(NwONI NE PROSQTX(B" 180-184; ã(NFREMOW s(B. (No(B. (NsERGÆJ oLEKSANDROWI^ (B184-186; (N~EPÆGA(B, (Nq(B. (Nf(B. à(NRUNTOWNÆ PRINCIPI NORMALXNOÇ [KOLI (B189-191; (N~EPÆGA q(B. (Nf(B. (NnACÆONALXNE WIHOWANNQ (B191-208; (N~EPÆGA q(B. (Nf(B. (NpEDOLOGÆQ(B, (NABO NAUKA PRO DÆTEJ (B208-212; (N~EPÆGA q(B. (Nf(B. (NdO TRUDOWOÇ WÆLXNOÇ [KOLI(B! 212-216; (NaNANXÇN tRUDOWE WIHOWANNQ(B. (NjOGO MINULE Æ SU^ASNE (B217-218; (NaNANXÇN s(B. (Na(B. (NpEDOLOGIQ (B224-234; (NpOPOW o(B. æ. (NdEKLARACÆQ nARKOMOSWÆTI usrr PRO SOCÆALXNE WIHOWANNQ DÆTEJ (B237-240; (NpOPOW o(B. æ. (NpROBLEMA PÆDGOTOWKI SOCWIHNIKA (B240-251; (NmAMONTOW pRAWO DERVAWI Æ PRAWO DITINI (B253-261; (NmAMONTOW q(B. (Na(B. (NhUDOVNXO(B-(NDÆDAKTI^NIJ METOD (B261-279; (NgRINXKO g(B.(Nf(B. (NsOCÆQLXNE WIHOWANNQ DÆTEJ (B281-295; (NrQPPO q(B. (Np(B. (N~ERGOWÆ ZAWDANNQ NAUKOWO(B-(NMETODOLOGÆ^NOÇ ROBOTI (B297-305; (NrQPPOq(B. (Np(B. (NnOWIJ ETAP W PRACÆ nARKOMOSWÆTI (B305-309; (NdURDUKÆWSXKIJ w(B. (Nf(B. (N{EW^ENKÆWSXKA [KOLA (B- (N{EW^ENKOWÆ (B311-318; (NsKRIPNIK m(B. (No(B. (NzAWDANNQ KULXTURNOGO BUDÆWNICTWA NA uKRAÇNÆ (B332-342; (NzALUVNIJ o(B. (Ns(B. (Nu^ENNQ PRO KOLEKTIW (B344-345; (NmAKARENKO a(B. (Ns(B. (NdO ckwserobosu (B(1 (NSÆ^NQ (B1925 (NR(B.) 365-370; (NmAKARENKO a(B. (Ns(B. (NDO GOLOWI wSEUKRAÇNSXKOÇ KOMÆSÆÇ U SPRAWAH NEPOWNOLÆTNÆH(B, 21 (NWERESNQ (B1925 (NR(B. 370-371; (NmAKARENKO a(B. (Ns(B. (NpISXMO a(B. (Ns(B. (NmAKARENKO W REDAKCI@ GAZETI (S0(NhARXKOWSKIJ PROLETARIJ(B, (NKONEC QNWARQ (B1928 (NG(B. 371-375; (NwA]ENKO g(B. (Ng(B. (NuKRAÇNSXKIJ RENESANS (BXX (NSTOLÆTTQ (B377-391; (NsUHOMLINSXKIJ w(B. (No(B. (Nk WOPROSU OB ORGANIZACII [KOL(B-(NINTERNATOW (B393-402; (NsUHOMLINSXKIJ s(B. (No(B. (NrECENZIQ NA KNIGU w(B. (Na(B. (NsUHOMLINSKOGO (S0(NsERDCE OTDA@ DETQM(S1 (B402-407; (NsUHOMLINSXKIJ w(B. (No(B. (NzAME^ANIQ K RUKOPISI w(B. (Na(B. (NsUHOMLINSKOGO (S0(NsERDCE OTDA@ DETQM(S1 (B407-409; (NsUHOMLINSXKIJ w(B. (No(B. (NdUMKI PRO LÆTERATURU W [KOLÆ (B409-415;s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ PEDAGOGÆKIs)E; (NpEDAGOG)QÆKAs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NdRAGOMANOW m(B. (Np(B., (NPRO NXOGOs; (NNARODN)QÆ [KOLIs)E; (NkOSTOMAROW m(B. )Qæ., (NPRO NXOGOs)E; (NkUL)QÆ[ p(B. (No(B., (NPRO NXOGOs)E; (NkONISXKIJ o(B. (Nq(B., (NPRO NXOGOs; (N`RKEWI^ p(B. (Nd(B., (NPRO NXOGOs; (NgR)QÆN^ENKO b(B. (Nd(B., (NPRO NXOGOs)E; (NZAGALXNA PEDAGOG)QÆKAs)E; (NFRANKO )QæWAN(B, (NPRO NXOGOs)E; (NnAUMENKO w(B. (Np(B., (NPRO NXOGOs; (NoG)QÆÃNKO æ(B. æ., (NPRO NXOGOs)E; (NrUSOWA s(B. (Nf(B., (NPRO NE)QÇs)E; (NPROSW)QÆTNICXKIJ RUHs)E; (NDITQ^)QÆ SADKIs)E; (Ns)QÆROPOLKO s(B. (No(B., (NPRO NXOGOs)E; (NlUBENECX t(B. (Ng(B., (NPRO NXOGOs; )Qã(NFREMOW s(B. (No(B., (NPRO NXOGOs)E; (N~EP)QÆGA q(B. (Nf(B., (NPRO NXOGOs)E; (NNAC)QÆONALXNE WIHOWANNQs)E; (NTRUDOWA W)QÆLXNA [KOLAs)E; (NPEDOLOG)QÆQs)E; (NaNANX)QÇN s(B. (Na(B. , (NPRO NXOGOs)E; (NTRUDOWE WIHOWANNQs; (NpOPOW o(B. )Qæ. , (NPRO NXOGOs)E; (NDEKLARAC)QÆQ nARKOMOSWÆTIs)E; (NmAMONTOW q(B. (Na(B. , (NPRO NXOGOs; (NPRAWO DITINIs; (NHUDOVNXO(B-(NDIDAKTI^NIJ METODs; (NgRINXKO g(B. (Nf(B. , (NPRO NXOGOs; (NSOC)QÆALXNE WIHOWANNQs)E; (NrQPPO q(B. (Np(B. , (NPRO NXOGOs; (NNAUKOWO(B-(NMETODI^NA ROBOTAs; (NdURDUK)QÆWSXKIJ w(B. (Nf(B., , (NPRO NXOGOs)E; (N[K)QÆLXNE SAMOWRQDUWANNQs)E; (NsKRIPNIK m(B. (No(B. , (NPRO NXOGOs; (Nh Z(B')QÇ(NZDs)E; (NzALUVNIJ o(B. (Ns(B. , (NPRO NXOGOs; (NKOLEKTIWs; (NmAKARENKO a(B. (Ns(B. , (NPRO NXOGOs; (NwA]ENKO g(B. (Ng(B. , (NPRO NXOGOs; (NUKRA)QÇNSXKIJ RENESANS hh STOLÆTTQs)E; (NsUHOMLINSXKIJ w(B. (No(B. , (NPRO NXOGOs; (N[KOLI(B-)QÆ(NNTERNATIs)E; (NSERCE W)QÆDDA@ DÆTQMs)E