(N~ERWONA KNIGA uKRA)QÇNI(B. (NwONI ^EKA@TX NA NA[U DOPOMOGU (B/s)E - (N{APARENKO(B, (No(B. (N`(B.,s; (N{APARENKO (B, (Ns(B. (No(B.,s ((NhARK)QÆW (B:s)E (NtORS)QÆNG(B,s)E, 2002)
(NpODANO POWNIJ PEREL)QÆK WIDÆW(B, (NZANESENIH DO ~ERWONOÇ KNIGI uKRAÇNI(B, Ç(NH KOROTKÆ OPISI(B, (NPRI^INI ZNIKNENNQ(B, (NZAKONODAW^Æ PÆDSTAWI OHORONI(B.s)E
(NbIBLIOGR(B.: (NS(B.336 . - (NaLF(B. (NUKAZ(B.: (NS(B.322 - 335s
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpRIRODNI^)QÆ NAUKIs)E -- (NnAWKOLI[N)QÃ SEREDODOWI]E TA JOGO ZAHISTs)E -- (N~ERWONA KNIGAs -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NpRIRODOZNAWSTWOs -- (N~ERWONA KNIGA uKRA)QÇNIs)E; (NROSLINIs; (NLI[AJNIKIs; (NTWARINIs; (NKOMAHIs; (N^LENISTONOGIs; (NPTAHIs; (NHORDOW)QÆs)E; (NMAGNOL)QÆOFÆTAs)E