)Qæ(NSTORÆQ DERVAWI Æ PRAWA uKRAÇNI (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (N~AJKOWSXKIJ(B, (Na(B. (Ns(B.s; (NbATRIMENKO(B, (Nw(B. )Qæ.s)E; (NkOPILENKO(B, (No(B. (Nl(B.s; (N~AJKOWSXKIJ(B, (Na(B. (Ns(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (N`R)QÆNKOM æNTER(B,s)E, 2000)
(Nu POS)QÆBNIKU ROZKRIWATSQ ZAKONOMÆRNOSTÆ TA OSOBLIWOSTÆ WINIKNENNQ FUNKCÆONUWANNQ RÆZNIH TIPÆW Æ FORM DERVAWI TA PRAWA UKRAÇNSXKOGO NARODU NA WSEH ETAPAH JOGO ROZWITKU(B.s)E
(NbIBLIOGR(B.: (NS(B. 379-382s
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQ DERVAWI Æ PRAWAs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NsTARODAWN)QÆ DERVAWIs)E; (NkI)QÇWSXKA rUSXs)E; (NlITOWSXKO(B-(NrUSXKA DERVAWAs; (NzAPOROZXKA s)QÆ^s)E; (NKOZACXKO(B-(NGETMANXSKA DERVAWAs; (NRADQNSXKA PRAWOWA SISTEMAs