(NsU^ASNA RITORIKA (B:s (NNAW^ALXNO(B-(NPRAKTI^NIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NkOWALENKO(B, (Ns(B. (Nm(B.,s ((NtERNOP)QÆLX (B:s)E (NmANDR)QÆWECX(B,s)E, 2007)
(NpOS)QÆBNIK MÆSTITX MATERÆAL TEORETI^NO(B-(NPRAKTI^NOGO HARAKTERU(B. (NtEORETI^NU ^ASTINGU POSÆBNIKA PODANO U FORMÆ ÆNFORMACÆJNIH POWÆDOMLENX(B, (NA PRAKTI^NÆ HAWDANNQ PREZENTOWANO W RÆZNIH WARÆANTAH(B: (NPROBLEMNÆ TA SITUATIWN(B, (NDLQ SAMOSTÆJNOÇ ROBOTI(B, (NGRUPOWÆ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NrITORIKAs; )QÆ(NSTORÆQ RITORIKIs)E; (NKRASNOMOWSTWOs; (NPOLEM)QÆ^NA MAJSTERNÆSTXs)E; (NKOMPOZIC)QÆQ TEKSTUs)E; (NORATORs; (NVESTIKALQC)QÆQs)E; (ND)QÆLOWA BESÆDAs)E