(NpOR)QÆWNQLXNE PRAWOZNAWSTWO (B:s)E (NKURS LEKC)QÆJ (B/s)E - (NgOLQK(B, (Nl(B. (Nw(B.,s; (NmACKO(B, (Na(B. (Ns(B.s; (Nt@R)QÆNA(B, (No(B. (Nw(B.s)E; (Nm)QÆVREGÆONALXNA AKADEMÆQ UPRAWLÆNNQ PERSONALOMs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (Nmaup(B,s, 2004)
(Nu PROPONOWANOMU KURS)QÆ LEKCÆJ ROZGLQNUTO NAJWAVLIWÆ[Æ ASPEKTI SU^ASNOGO PORÆWNQLXNOGO PRAWOZNAWSTWA(B,(N]O STOSU@TXSQ OB(B'Ã(NKTÆW KOMPARATIWÆSTIKI(B,(NWIZNA^ENO NOWÆ PÆDHODI DO WIW^ENNQ PRAWOWIH [KÆL SU^ASNOGO SWÆTU(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpRAWOZNAWSTWOs; (NPOR)QÆWNQLXNE PRAWOZNAWSTWOs)E; (NPRAWOW)QÆ [KOLIs)E; (NADM)QÆNÆSTRATIWNE PRAWOs)E; (NADM)QÆNÆSTRATIWNE PRAWOs)E; (NZOBOW(B'(NQZALXNE PRAWOs; (NTORGOWE PRAWOs; (NS)QÆMEJNE PRAWOs)E; (NPRAWOOHORONN)QÆORGANIs)E; (NGOSPODARSXKE PRAWOs