(NsPRO]ENNQ TABLIC)QÆ MNOVENNQ (B/s)E - (N{I[OWA(B, (No(B.,s (2018)
(Nu STATT)QÆ ROZPOWÆDAÃTXSQ PRO ZASTOSUWANNQ ÆGROWIH PRIJOMÆW PÆD ^AS WIW^ENNQ TABLICÆ MNOVENNQ W PO^ATKOWÆJ [KOLÆ(B. (NnAGOLO[ENO(B, (N]O PÆD ^AS WIW^ENNQ TABLICÆ MNOVENNQ DOCÆLXNO KORISTUWATISQ ALGORITMOM SPRO]ENNQ TABLICÆ MNOVENNQ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmATEMATIKAs -- )QÆ(NGROWÆ PRIJOMIs)E -- (NPO^ATKOWA [KOLAs; (NMATEMATIKAs; (NMETODIKA WIKLADANNQs; )QÆ(NGRIs)E; )QÆ(NGROWÆ PRIJOMIs)E; (NTABLICQ MNOVENNQs; (NPRAWILA ZAPAM(B'(NQTOWUWANNQ TABLIC)QÆ MNOVENNQs)E; (NPO^ATKOWA [KOLAs