(NsOC)QÆALÆZACÆQ (B:s)E (NWIHOWN)QÆ MEHANÆZMI Æ TEHNOLOGÆÇ (B/s)E - (NlUKA[EWI^(B, (Nm(B.(Np(B.,s; )Qæ(NNSTITUT ZMÆSTU Æ METODÆW NAW^ANNQs)E ((NkI)QÇW (B:s)E )Qæ(Nzmn(B,s)E, 1998)
(Nu PROPONOWANOMU POS)QÆBNIKU PODANO ADAPTIWNO ROZWIWA@^U KONCEPCÆ@ SOCÆALÆZACÆÇ(B, (NQKU ROZROBLENO Z METO@ DOSLÆDVENNQ MÆSCQ Æ ROLÆ WIHOWANNQ U ZDÆJSNENNÆ SOCÆALÆZACÆÇ OSOBISTOSTÆ(B. (NdANA KONCEPCÆQ MAÃ ÆNNOWACÆJNIJ HARAKTER(B, Ã (NAKTUALXNO@ DLQ TEORETI^NOÇ TA PRAKTI^NOÇ DÆQLXNOSTÆ NAUKOWCÆW Æ PEDAGOGÆ^NIH PRACÆWNIKÆW(B. (NkOVNU TEMU ROZKRITO NA OSNOWÆ PORÆWNQLXNOGO ANALÆZU ÆSNU@^OGO NAUKOWOGO ROZUMÆNNQ PROBLEM(B, (NWISWÆTLENNQ ÇH U WÆT^IZNQNÆJ TA ZARUBÆVNÆJ NAUKOWÆJ LÆTERATURÆ(B, (NAWTORSXKOGO KONCEPTUALXNOGO BA^ENNQ PROBLEM(B. (NpOSÆBNIK PRIZNA^ENIJ DLQ WIKLADA^ÆW WI]IH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW OSWÆTI(B, (NW^ITELÆW [KÆL(B, (NPRACÆWNIKÆW DO[KÆLXNIH TA POZA[KÆLXNIH ZAKLADÆW(B.s)E
(NsOC)QÆALÆZACÆQ L@DINI(B: (NSTRUKTURA(B, (NFUNKCÆÇ TA MEHANÆZMI REALÆZACÆÇ (B3; (Nl@DINA QK OB(B'Ã(NKT(B-(NSUB(B'Ã(NKT SOCÆALÆZACÆÇ TA WIHOWANNQ (B24; (NpOWEDÆNKA L@DINI(B: (NSISTEMNO(B-(NSTRUKTURNIJ PÆDHÆD (B38; (NnAWKOLI[NÃ SEREDOWI]E(B, (NSOCÆALÆZACÆQ Æ WIHOWANNQ (B55; (NwIHOWANNQ QK SOCÆALXNA SISTEMA(B: (NSUTNÆSTX Æ ZW(B'(NQZOK ÆZ SOCÆALÆZACÆÃ@ (B73; (NsOCÆALÆZACÆQ TA WIHOWANNQ(B: (NADAPTIWNO(B-(NROZWIWA@^IJ MEHANÆHM WZAÃMODÆÇ (B86;s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NsOC)QÆOLOGÆQs)E; (NL@DINAs; (NPOWED)QÆNKA L@DINIs)E; (NNAWKOLI[NE SEREDOWI]Es