(NdIPLOMATI^NA D)QÆQLXNÆSTX uKRAÇNI U SU^ASNOMU SWÆTÆ (B/s)E - (NaLEKS)QÃÃNKO(B, æ(NGOR wASILXOWI^s)E; (NgUMEN@K(B, (NbORIS )QæWANOWI^s)E; (NdENISENKO(B, (Na(B. (Nw(B.s; (NdERVAL@K(B, (Nm(B. (Ns(B.s ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAUKOWA DUMKA(B,s, 2013)
(NmONOGRAF)QÆQ Ã PER[O@ SPROBO@ KOMPLEKSNO WISWÆTLITI PROCESI ROZBUDOWI DIPLOMATI^NOÇ SLUVBI uKRAÇNI(B, (NPOKAZATI ÇÇ ZNA^ENNQ U ZABEZPE^ENNÆ MÆVNARODNOGO WIZNANNQ uKRAÇNI TA ZDOBUTTQ NE@ STATUSU POWNOPRAWNOGO SUB(B'Ã(NKTA MÆVNARODNIH WÆDNOSIN(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQs)E -- (NuKRA)QÇNIs)E -- 1991; (NzOWNQ[NQ POL)QÆTIKAs)E -- (NdIPLOMAT)QÆQs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E