(NuKRA)QÇNSXKA KONSULXSXKA SLUVBA (B1917-1923 (NRR(B. (NQK DERVAWNIJ ÆNSTITUT(B: (NSTANOWLENNQ(B, (NFUNKCÆONUWANNQ(B, (NPERSONALÆÇ (B/s)E - (NmATQ[(B, )Qæ(NRINA bORISÆWNA(B,s)E; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ NAUK uKRAÇNIs)E; )Qæ(NNSTITUT ÆSTORÆÇ uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E )Qæ(NNSTITUT ÆSTORÆÇ uKRAÇNI nan uKRAÇNI(B,s)E, 2016)
(Nu MONOGRAF)QÆÇ NA PÆDSTAWÆ [IROKOGO KOLA DOKUMENTALXNIH DVEREL WISWÆTLENO PROCES FORMUWANNQ KONSULXSXKOÇ SLUVBI NEZALEVNIH UKRAÇNSXKIH URQDÆW Æ RADQNSXKOÇ uKRAÇNI TA FUNKCÆONUWANNQ ÇÇ QK DERVAWNOGO ÆNSTITUTU W (B1917 - 1923 (NRR(B. (NpROANALÆZOWANO PRINCIPOWÆ WÆDMÆNNOSTÆ W ORGANÆZACÆJNOMU TA NORMATIWNO (B- (NPRAWOWOMU ZABEZPE^ENNÆ DÆQLXNOSTÆ KONSULXSXKIH USTANOW(B. (NrOZGLQNUTO FUNKCÆÇ Æ ZAWDANNQ UKRAÇNSXKIH KONSULXSTW TA POWNOWAVNIH PREDSTAWNICTW usrr(B, (NZ(B'(NQSOWANO OSOBISTIJ WNESOK U ROZBUDOWU KONSULXSXKOÇ SLUVBI PER[IH UKRAÇNSXKIH KONSULÆW(B. (NdOSLÆDVENO DÆQLXNÆSTX PER[IH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW Z PÆDGOTOWKI KONSULXSXKIH PRACÆWNIKÆW TA OSOBLIWOSTÆ WZAÃMODÆÇ ZOWNÆ[NXOPOLÆTI^NOGO WÆDOMSTWA unr(B, (NuKRAÇNSXKOÇ dERVAWI TA usrr Z ÆNOZEMNIMI KONSULAMI(B.s)E
(NdO (B100-(NR)QÆ^^Q PO^ATKU uKRAÇNSXKOÇ REWOL@CÆÇ (B1917-1921 (NROKÆW(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NdERVAWA )QÆ PRAWOs)E -- (NpRAWO ADM)QÆNÆSTRATIWNEs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NdERVAWA )QÆ PRAWOs)E -- (NpRAWO M)QÆVNARODNEs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E