(NkW)QÆTKOWIJ BAL NA ^ESTX wESNI(B-(N^ARÆWNICÆ (B/s)E - (NkORQ^ENKO(B, (Nl(B.,s (2017)
(Nu STATT)QÆ PODANO SCENARÆJ PROWEDENNQ POZAKLASNOGO ZAHODU Z PRIRODOZNAWSTWA DLQ U^NÆW PO^ATKOWOÇ [KOLI(B. (NmETA ZAHODU(B: (NZAKRÆPITI UQWLENNQ U^NÆW PRO ZMÆNI W PRIRODÆ NAWESNÆ(B; (NOZNAJOMITI Z RANNXOKWÆTU^IMI TRAW(B'(NQNISTIMI ROSLINAMI(B, (NW^ITI ROZPÆZNAWATI ÇH(B; (NROZWIWATI SPOSTEREVLIWÆSTX(B; (NWIHOWUWATI BEREVLIWE STAWLENNQ Æ L@BOW DO PRIRODI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpRIRODOZNAWSTWOs -- (NPOZAKLASN)QÆ ZAHODIs)E -- (NSCENAR)QÆÇs)E -- (NPO^ATKOWA [KOLAs; (NPRIROOZNAWSTWOs; (NPOZAKLASN)QÆ ZAHODIs)E; (NSCENAR)QÆÇs)E; (NSCENAR)QÆJ POZAKLASNOGO ZAHODUs)E; (NROSLINIs; (NKW)QÆTIs)E; (NPERWOCW)QÆTs)E; (NMATI(B-(NJ(B-(NMA^UHAs; (NKONWAL)QÆQs)E; (NPO^ATKOWA [KOLAs