(NuKRA)QÇNSXKÆ STRAWI NA MATEMATI^NÆJ KUHNÆ (B:s)E ()QÆ(NNTEGROWANIJ UROK Z MATEMATIKI TA NARODOZNAWSTWA(B) /s)E - (NsTRETOWI^(B, (Nl(B.,s (2017)
(NpODANO )QÆNTEGROWANIJ UROK Z MATEMATIKI TA NARODOZNAWSTWA ZA TEMO@(B: "(NdODAWANNQ KRUGLIH TRICIFROWIH ^ISEL Z PEREHODOM ^EREZ ROZRQD WIDU (B230+80. (NrOZW(B'(NQZUWANNQ RÆWNQNX(B. (NsKLADENÆ ZADA^Æ NA (B2-4 (NDÆÇ(B, (NQKÆ Ã KOMBÆNACÆÃ@ WIW^ENIH WIDÆW PROSTIH ZADA^(B."s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: 2 (NNAZWI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NNTEGROWANÆ UROKIs)E -- (NmATEMATIKAs -- (NnARODOZNAWSTWOs -- (NpO^ATKOWA [KOLAs; )QÆ(NNTEGROWANÆ UROKIs)E; (NMETODIKA WIKLADANNQs; (NMATEMATIKAs; (NNARODOZNAWSTWOs; (NDODAWANNQs; (NTRICIFROW)QÆ ^ISLAs)E; (NROZW(B'(NQZUWANNQ R)QÆWNQNXs)E; (NPO^ATKOWA [KOLAs