(NcIW)QÆLXNE PRAWO(B. (NcIWÆLXNO(B-(NPRAWOWÆ DOGOWORI(B. (NsPADKOWE PRAWO (B:s)E (NPRAWOZNAWSTWO(B. 10 (NKLAS (B/s - (N{WECX(B, (Nl(B. (Nm(B.,s (2017)
(NmETA UROKU(B: (NSFORMUWATI W U^N)QÆW PONQTTQ PRO CIWÆLXNO(B-(NPRAWOWÆ UGODI J DOGOWORI(B, (NOZNAJOMITI Z PORQDKOM ÇH UKLADANNQ J OFORMLENNQ(B; (NNA OSNOWÆ cIWÆLXNOGO KODEKSU uKRAÇNI OZNAJOMITI U^NÆW Z PONQTTQM Æ ZNA^ENNQM STROKÆW POZOWNOÇ DAWNOSTÆ(B, (NSPADKOWIM PRAWOM(B, (NROZWIWATI WMÆNNQ DÆQTI Æ ZAHI]ATI SWOÇ PRAWA(B, (NWIHOWUWATI PO^UTTQ WÆDPOWÆDALXNOSTÆ ZA SWOÇ DÆÇ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NwIKLADANNQ PRAWOZNAWSTWA W [KOL)QÆs)E -- (NuROKI W (B10 (NKLAS)QÆs)E; (NUROKI PRAWOZNAWSTWA W (B10 (NKLAS)QÆs)E; (NCIW)QÆLXNE PRAWOs)E; (NCIW)QÆLXNO(B-(NPRAWOWÆ DOGOWORIs)E; (NSPADKOWE PRAWOs