(Nf)QÆNANSOWA STATISTIKA (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NmALX^IK(B, (NmAR(B'(NQNA wASIL)QÆWNA(B,s)E; (NgALA[KO(B, (Ns(B. )Qæ.s)E; (NpELEH(B, (Na(B. )Qæ.s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NcENTR U^BOWO)QÇ LÆTERATURI(B,s)E, 2011)
(NwIKLADEN)QÆ MATERÆALI(B, (NQKÆ DOZWOLQ@TX OWOLODÆTI QK TEORETINIMI ZNANNQMI KURSU (B"(NfÆNANSOWA STATISTIKA(B", (NTAK Æ PRAKTI^NIM UMÆNNQM ZASTOSOWUWATI METODI OBROBKI ÆNFORMACÆÇ TA PORÆWNQLXNOGO ANALÆZU EKONOMÆ^NIH QWI] U GALUZÆ FÆNANSÆW(B.s)E
(Nl(B-(NRA(B: (NS(B. 181-183s
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nf)QÆNANSOWA STATISTIKAs)E; (NF)QÆNANSOWA STATISTIKAs)E; (NSTATISTIKA DERVAWNIH F)QÆNANSÆWs)E; (NSTATISTIKA DERVAWNOGO B@DVETUs; (NSTATISTIKA KREDITUs; (NSTATISTI^NIJ ANAL)QÆZs)E; (NO]ADN)QÆ BANKIs)E; (NSTATISTIKA STRAHUWANNQs; (NSTATISTIKA F)QÆNANSÆW PÆDPRIÃMSTWs)E; (NSTATISTI^N)QÆ POKAZNIKIs)E