(NdODOMU NEMA WOROTTQ(B. (Nl@DI Z)QÆ STRAHU (B:s)E (NrOMANI (B/s - (NaNDR)QÆQ[IK(B, (Nr(B. (Nw(B.,s)E; (Nb)QÃLQÃW(B, (Nw(B.,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NdN)QÆPRO(B,s)E, 1983)
(NpRO SKLADN)QÆ PODÆÇ (B1914-1920 (NRR(B. (NNA ZAHÆDNIH ZEMLQH uKRAÇNI ROZPOWÆDA@TX ROMANI UKRAÇNSXKOGO RADQNSXKOGO PISXMENNIKA(B, (N]O SKLADA@TX SWOÃRÆDNU DILOGÆ@(B. (NoDNÆ Z GEROÇW(B, (NWTOMIW[ISX WÆD ÆMPERÆALÆSTI^NOÇ WÆJNI(B, (NEMÆGRU@TX U PO[UKAH [MATKA HLÆBA DO kANADI(B, Æ(NN[Æ PROBUDVU@TXSQ DO BOROTXBI ZA ZWÆLXNENNQ SWOGO KRA@ WÆD SOCÆALXNOGO Æ NACÆONALXNOGO GNÆTU(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NUKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- (NROMANIs