(NwIBRANEs - (N{EW^ENKO(B, (NtARAS gRIGOROWI^(B,s 1814-1861 ((NkI)QÇW (B:s)E (NgOLOWNA SPEC)QÆALÆZOWANA REDAKCÆQ LÆTERATURI MOWAMI NACÆONALXNIH MEN[IN uKRAÇNI(B,s)E, 1999)
(NpOEZ)QÆÇ KLASIKA SWÆTOWOÇ LÆTERATURI UKRAÇNSXKO@ MOWO@ TA W PEREKLADÆ ROSÆJSXKO@(B. (NdO (B185-(NRÆ^^Q WÆD DNQ NARODVENNQ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- (NpOEZ)QÆQs)E; (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (Nl)QÆTERATURA uKRAÇNI ROSÆJSXKO@ MOWO@s)E -- (NpOEZ)QÆQs)E