(NkAR(B')QÃ(NRA PEDAGOGA(B: (NPROFESÆJNE ZROSTANNQ ^I STANOWLENNQ FAHÆWCQ(B? /s)E - (NkURMI[EWA(B, (Nn(B.,s (2017)
(NdOSL)QÆDVUÃTXSQ PROBLEMI PROFESÆJNOGO ZROSTANNQ PEDAGOGA(B, (NPOBUDOWI NIM SWOÃÇ KAR(B'Ã(NRI(B, (NJOGO STANOWLENNQ QK PROFESÆONALA(B. (NpROANALÆZOWANO TIPI Æ WIDI KAR(B'Ã(NRI(B, (NWIZNA^ENO OSNOWNÆ [LQHI PROFESÆJNOGO ROZWITKU TA DOSQGNENNQ POSTAWLENIH CÆLEJ(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B. (NW KÆNCÆ ST(B. 60 (9 (NNAZW(B)s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpROFES)QÆONALÆZM WIKLADA^As)E; (NpROFESSIONALIZM PREPODAWATELQs; (NKAR(B')QÃ(NRA PEDAGOGAs)E; (NKARXERA PEDAGOGAs; (NC)QÆLESPRQMOWANA DÆQLXNÆSTXs)E; (NCELENAPRAWLENNAQ DEQTELXNOSTXs; (NPROFES)QÆONALÆZMs)E; (NPROFESSIONALIZMs; (NPROFES)QÆJNE ZROSTANNQs)E; (NPROFESSIONALXNYJ ROSTs; (NPROFES)QÆJNIJ ROZWITOKs)E; (NPROFESSIONALXNOE RAZWITIEs; (NUSP)QÆHIs)E; (NUSPEHIs; (NPROSUWANNQ KAR(B')QÃ(NRNIMI SHODAMIs)E; (NPRODWIVENIQ PO KARXERNOJ LESTNICEs; (NRUH PERSONALUs; (NDWIVENIE PERSONALAs