(NwIBRANE(B. (NeNE)QÇDA(B. (NnATALKA pOLTAWKA (B:s)E (NPOEMA(B, (NP(B')QÃ(NSA (B/s)E - (NkOTLQREWSXKIJ(B, )Qæ(NWAN pETROWI^(B,s)E; (NbAZILEWI^(B, (Na(B. (Nd(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NwESELKA(B,s, 1981)
(NdO KNIVKI WW)QÆJ[LA POEMA (B"(NeNEÇDA(B", (NW QKÆJ ZOBRAVENO VITTQ WSÆH WERSTW FEODALXNO(B-(NKRÆPOSNICXKOGO SUSPÆLXSTWA KÆNCQ h(BVIII - (NPO^ATKU hæh STOLÆTTQ(B, (NA TAKOV P(B'Ã(NSA (B"(NnATALKA pOLTAWKA(B", (N]O ZAKLALA FUNDAMENT NOWOGO UKRAÇNSXKOGO TEATRU(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- (NtWORIs