(NwALEOLOG)QÆQ (B:s)E (NP)QÆDRU^NIK DLQ STUDENTÆW WI]IH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW (B/s)E - (NgRIBAN(B, (Nw)QÆTALÆJ gRIGOROWI^(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NcENTR U^BOWO)QÇ LÆTERATURI(B,s)E, 2012)
(NoSNOWN)QÆ PONQTTQ(B, (NDVERELA TA ÆSTORÆQ ROZWITKU WALEOLOGÆÇ(B, Æ(NSTORÆQ ROZWITKU NAUKI(B, (NSPOSÆB VITTQ TA WPLIW EKOLOGÆ^NIH FAKTORÆW NA ORGANÆZM L@DINI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NwALEOLOG)QÆQs)E -- (NzDOROWIJ SPOS)QÆB VITTQs)E -- (Ng)QÆGÃNAs)E; (NWALEOLOG)QÆQs)E; (NWENERI^N)QÆ HWOROBIs)E; (NZDOROW(B'(NQs; (NSTRESIs; (NPSIH)QÆ^NE ZDOROW(B'(NQs)E; (NREPRODUKTIWNE ZDOROW(B'(NQs; (NSTATEWA KULXTURAs; (NPRACEZDATN)QÆSTXs)E; (NSTOMLEN)QÆSTXs)E; (NUTOMLQEMOSTXs; (NW)QÆDPO^INOKs)E; (NF)QÆZI^NÆ WPRAWIs)E; (NZAGARTUWANNQs; (NF)QÆZI^NÆ NAWANTAVENNQs)E; (NMASAVs; (NZDOROWE HAR^UWANNQs; (NGOLODUWANNQs; (NDIHALXNA G)QÆMNASTIKAs)E; (NSERCEWO(B-(NSUDINNA SISTEMAs; (NNARKOTIKIs; (NWI]A NERWOWA D)QÆQLXNÆSTXs)E; (NNARKOMAN)QÆQs)E; (NAGRESIWNA POWED)QÆNKAs)E