(NpEDAGOG)QÆKA(B: (NTEORÆQ TA ÆSTORÆQ (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NgALUZINSXKIJ(B, (Nw(B. (Nm(B.,s; )Qã(NWTUH(B, (NmIKOLA bORISOWI^s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NwI]A [KOLA(B,s, 1995)
(NwIKLADANO KLASSI^N)QÆ OSNOWI TEORÆÇ PEDAGOGÆKI(B, (NTENDENCÆÇ ÇÇ ROZWITKU TA OSOBLIWOSTÆ CXOGO PROCESU W uKRAÇNÆ(B. (NrOZGLQDA@TXSQ W ÃDINOMU KOMPLEKSÆ PROBLEMI ZAGALXNOÇ PEDAGOGÆKI(B, (NMETODIKI WIHOWNOÇ ROBOTI(B, Æ(NSTORÆÇ PEDAGOGÆKI Æ PEDAGOGÆ^NOÇ MAJSTERNOSTÆ(B. (NwISWÆTL@@TXSQ OSNOWNÆ POLOVENNQ TEORÆÇ SU^ASNOGO WIHOWANNQ W ÆSTORI^NOMU Æ GNOSEOLOGÆ^NOMU ASPEKTAH(B. (NpOKAZANO [LQHI WTÆLENNQ PEDAGOGÆ^NOÇ TEORÆÇ W PRAKTIKU ZAGALXNOOSWÆTNXOÇ SEREDNXOÇ [KOLI uKRAÇNI(B. (NwRAHOWANO NOWÆ ZDOBUTKI DOSLÆDVENX U GALUZÆ PEDAGOGÆKI(B. (NdLQ STUDENTÆW WI]IH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW(B, (NQKÆ NAW^A@TX DISCIPLÆNU (B"(NpEDAGOGÆKA(B".s)E
(NzAGALXN)QÆ OSNOWI PEDAGOGÆKI(B; (NpEDAGOGÆKA QK NAUKA Æ NAW^ALXNIJ PREDMET (B4; (NpONQTTQ PRO PEDAGOGÆKU (B4-6; (NkATEGORÆÇ PEDAGOGÆ^NOÇ NAUKI (B6-7; (NpONQTTQ PRO ÆSTORÆ@ PEDAGOGÆKI (B7-14; (NsTRUKTURA Æ GALUZÆ PEDAGOGÆKI (B14-15; (NdVERELA PEDAGOGÆKI (B15-16; (NzW(B'(NQZOK PEDAGOGÆKI Z PSIHOLOGÆÃ@ Æ FÆZÆOLOGÆÃ@ DITINI (B16; (NpONQTTQ PRO ROZWITOK DITINI (B16-20; (NbÆOLOGÆ^NE Æ SOCÆALXNE W ROZWITKU DITINI (B20-27; (NsISTEMA OSWÆTI W uKRAÇNÆ (B27; (NoSNOWNÆ ÆSTORI^NÆ ETAPI ROZWITKU SISTEMI OSWÆTI (B27-30; (NdERVAWNA NACÆONALXNA PROGRAMA (B"(NoSWÆTA (B((NuKRAÇNA hhæ ST(B.)" 30-32; (NtIPI NAW^ALXNIH Æ NAW^ALXNO(B-(NWIHOWNIH ZAKLADÆW (B32-36; (NpEDAGOGÆ^NA PROFESÆQ(B. (NwI]A PEDAGOGÆ^NA OSWÆTA (B36; (Nz ÆSTORÆÇ ROZWITKU PEDAGOGÆ^NOÇ PROFESÆÇ Æ PÆDGOTOWKI DO NEÇ (B36-49; (NpEDAGOGÆKA WI]OÇ [KOLI QK NAUKA (B49-56; (NsTUDENT PEDAGOGÆ^NOGO ÆNSTITUTU (B56-59; (NoSNOWI PORÆWNQLXNOÇ PEDAGOGÆKI (B59; (NpONQTTQ PRO PORÆWNQLXNU PEDPGOGÆKU (B59-62; (N{KÆLXNÆ REFORMI (B80-(NH ROKÆW U KRAÇNAH zAHODU (B62-67; (NtEORÆQ WIHOWANNQ(B; (NoSNOWNÆ POLOVENNQ TEORÆÇ WIHOWANNQ (B67; (NdEMOKRATÆQ Æ WIHOWANNQ W ÆSTORÆÇ PEDAGOGÆKI (B67-81; (NsTRUKTURA TEORÆÇ WIHOWANNQ (B67-81; (NsTRUKTURA TEORÆÇ WIHOWANNQ (B81-90; (NpÆDHODI U WIHOWANNÆ QK PEDAGOGÆ^NÆ KATEGORÆÇ (B90-93; (NsUB(B'Ã(NKTI Æ OB(B'Ã(NKTI WIHOWNOGO PROCESU (B93; (NpONQTTQ PRO SUB(B'Ã(NKTI Æ OB(B'Ã(NKTI U PROCESÆ WIHOWANNQ (B93-94; (NsAMOWIHOWANNQ(B: Æ(NSTORÆQ(B, (NTEORÆQ(B, (NMETODIKA (B94-101; (NpEREWIHOWANNQ(B: Æ(NSTORÆQ(B, (NTEORÆQ(B, (NMETODIKA (B101-106; (NdIFERENCÆJOWANIJ TA ÆNDIWÆDUALXNIJ PÆDHÆD U NAW^ANNÆ Æ WIHOWANNÆ U^NÆW (B106-120; (NkLASNOE KERÆWNICTWO Æ U^NÆWSXKIJ KOLEKTIW (B120-126; (Nu^NÆWSXKE SAMOWRQDUWANNQ W [KOLÆ TA W KLASÆ (B126-128; (NsKAUTSXKÆ ORGANÆZACÆÇ W uKRAÇNÆ (B128-129; (NoSNOWI SOCÆALXNOÇ PEDAGOGÆKI(B. (NpEDAGOGÆKA SEREDOWI]A (B129; (NpONQTTQ PRO SOCÆALXNU PEDAGOGÆKU (B129-130; (NsÆMEJNA PEDAGOGÆKA (B130-134; (NsLUVBI DOPOMOGI DÆTQM Æ PÆDLÆTKAM(B. (NpSIHOLOGÆ^NA SLUVBA W [KOLÆ (B134-135; (NoSOBLIWOSTÆ SOCÆALXNOÇ PEDAGOGÆKI W ÆNTERNATNIH USTANOWAH(B, (NDITQ^IH BUDINKAH(B, (NGRUPAH PODOWVENOGO DNQ (B135-138; (NwIHOWNA ROBOTA Z DÆTXMI TA PÆDLÆTKAMI ZA MÆSCEM ÇH PROVIWANNQ (B138-140; (NwIHOWNA ROBOTA W LÆTNÆH DITQ^IH TABORAH (B140-142; (NsOCÆALXNA PEDAGOGÆKA WE^ÆRNXOÇ (B((NZMÆNNOÇ(B) (N[KOLI (B142-144; (NtEORÆQ NAW^ANNQ Æ OSWÆTI(B- (NDIDAKTIKA(B; (NdIDAKTI^NÆ OSNOWI PROCESU NAW^ANNQ (B144; (NpONQTTQ PRO DIDAKTIKU (B144-145; æ(NSTORI^NIJ EKSKURS DO W^ENX WELIKIH DIDAKTÆW (B145-151; (NzW(B'(NQZOK DIDAKTIKI Z KONKRETNIMI METODIKAMI (B151-152; (NzMÆST ZAGALXNOÇ OSWÆTI (B152-154; (NoSOBLIWOSTÆ ROBOTI W^ITELÆW U STAR[IH(B, (NSEREDNÆH TA MOLOD[IH KLASAH (B154-157; (NzAKONOMÆRNOSTÆ Æ PRINCIPI NAW^ANNQ (B157; (NzAKONI Æ ZAKONOMÆRNOSTÆ W PEDAGOGÆCÆ (B157-159; (NpRINCIPI NAW^ANNQ (B159-162; (NmETODI Æ ZASOBI NAW^ANNQ (B162; (NpONQTTQ PRO METODI NAW^ANNQ (B162; (NmETODI Æ PRIJOMI NAW^ANNQ (B179-180; (NfUNKCÆÇ METODÆW NAW^ANNQ (B180-181; (NkOMPONENTI NAW^ALXNOGO PROCESU (B181-183; (NmETOD(B, (NMETODIKA(B, (NMETODOLOGÆQ (B183-185; (NwIDI Æ FORMI ORGANÆZACÆÇ NAW^ANNQ (B185; (NdÆQLXNÆSTX U^ITELQ TA U^NÆW (B185-189; (NkLASNO(B-(NURO^NA SISTEMA (B189-191; (NuROK QK OSNOWNA FORMA ORGANÆZACÆÇ NAW^ALXNOGO PROCESU (B191-194; æ(NN[Æ FORMI ORGANÆZACÆÇ NAW^ALXNOGO PROCESU (B194-197; (NtEORÆQ ZMÆSTU(B, (NORGANÆZACÆÇ TA UPRAWLÆNNQ NAW^ALXNO(B-(NWIHOWNIM PROCESOM(B. (N{KOLOZNAWSTWO(B; (NzMÆST Æ ORGANÆZACÆQ NAW^ALXNO(B-(NWIHOWNOGO PROCESU (B197; (NpONQTTQ PRO CÆLÆSNIJ NAW^ALXNO(B-(NWIHOWNIJ PROCES (B197-199; ã(NDINIJ ZMÆST NAW^ALXNO(B-(NWIHOWNOGO PROCESU(B, (NJOGO NAPRQMI (B199-217; (NoRGANÆZACÆQ NAW^ALXNO(B-(NWIHOWNOGO PROCESU (B217-219; (Nu^ENX SEREDNXOÇ ZAGALXNOOSWÆTNXOÇ [KOLI (B219-221; (NuPRAWLÆNNQ ZAGALXNOOSWÆTNXO@ [KOLO@ (B221; (NpRINCIPI UPRAWLÆNNQ [KOLO@ (B221-223; (NrADA [KOLI(B. (NaDMÆNÆSTRACÆQ [KOLI (B223-227; (NpEDAGOGÆ^NIJ KOLEKTIW(B. (NwNUTRÆ[NXO[KÆLXNE KERÆWNICTWO JOGO DÆQLXNÆST@ (B227-231;s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpEDAGOG)QÆKAs)E -- )Qæ(NSTORÆQ PEDAGOGÆKIs)E; (NROZWITOKs; (NREFORMIs; (NSEREDOWI]Es; (NDIDAKTIKAs; (NMETODOLOG)QÆQs)E; (N[KOLOZNAWSTWOs