(NnARODNAQ WOJNA W TYLU FA[ISTSKIH OKKUPANTOW NA uKRAINE(B, 1941-1944 :s (NW (B2 (NKN(B. /s (NkN(B. 2,s (NpARTIZANSKAQ BORXBA (B/ (NRED(B. (Nw(B. (Ni(B. (NkLOKOW (B[(NI DR(B.]s - (NkLOKOW(B, (Nw(B. (Ni(B.,s; (NzIN^ENKO(B, (N`(B. (Ni(B.,s; (NkOWALX(B, (Nm(B. (Nw(B.,s; (NkU^ER(B, (Nw(B. (Ni(B.,s; (NbABKO(B, (N`(B. (Nw(B.s; (NgRIGOROWI^(B, (Nd(B. (Nf(B.s; (NvU^ENKO(B, (Ni(B. (Nq(B.s; (NzENINA(B, (Na(B. (Nn(B.s; (NkONDUFOR(B, (N`(B. (N`(B.,s; (NkLOKOW(B, (Nw(B. (Ni(B.,s; (NkURAS(B, (Ni(B. (Nf(B.,s; (NnEMQTYJ(B, (Nw(B. (Nn(B.,s ((NkIEW (B:s (NnAUKOWA DUMKA(B,s, 1985)
(Nw KOLEKTIWN)QÆJ MONOGRAFÆÇ WISWÆTL@ÃTXSQ PROCES STANOWLENNQ Æ ROZWITKU PARTIZANSXKOGO RUHU NA uKRAÇNÆ W ROKI wELIKOÇ wÆT^IZNQNOÇ WÆJNI(B, (NROLX PARTÆJNOGO KERÆWNICTWA W PÆDWI]ENNÆ BOÃZDATNOSTÆ PARTIZANSXKIH FORMUWANX(B.s)E
(NuKAZ(B. (NIMEN(B: (NS(B. 421-428s
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQs)E -- )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E; (NPARTIZANSXKIJ RUHs; (NPARTIZANSXKIJ RUH NA vITOMIR]IN)QÆs)E; (NPART)QÆJNE KERÆWNICTWO W ROKI WÆJNIs)E; (NKOMSOMOLXSK)QÆ ORGANIZACÆÇ W ROKI WÆJNIs)E