(NpERWOM)QÆST (B:s)E (NROMAN (B/s - (NzAGREBELXNIJ(B, (NpAWLO(B,s; (NmUS)QÆÃNKO(B, (No(B. (Ng(B.,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NrADQNSXKIJ PISXMENNIK(B,s, 1972)
"(NpERWOM)QÆST(B" - (NCE SWOÃRÆDNNA ÆSTORÆQ ODNOÇ Z NAJPER[IH WELIKIH ÆNVENERNIH SPORUD DAWNINI (B- (NPER[OGU MOSTU ^EREZ dNÆPRO(B, (NZBUDOWANOGO wOLODIMIROM mONOMAHOM(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- )Qæ(NSTORI^NIJ ROMANs)E; )QÆ(NSTORÆQ UKRAÇNIs)E; (NKI)QÇWSXKA RUSXs)E; (NDN)QÆPROs)E; (NPER[IJ M)QÆSTs)E; (NWOLODIMIR MONOMAHs; (NROMANs