(NuKRA)QÇNSXKE SÆMEJNE PRAWO(B. (NaKADEMÆ^NIJ KURS (B:s)E (NP)QÆDRU^NIK (B/s)E - (NrOMOWSXKA(B, (Nz(B. (Nw(B.,s; (Nm)QÆNÆSTERSTWO OSWÆTI Æ NAUKI uKRAÇNIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NpRAWOWA )QÃDNÆSTX(B,s)E, 2009)
(NpROANAL)QÆZOWANO DOSWÆD TA TRADICCÇ UKRAÇNSXKOGO SÆMEJNOGO PRAWA(B, (NPRAKTIKU JOGO ZASTOSUWANNQ W KONTEKSTÆ SU^ASNOÇ NAUKI(B, (NMODELEJ TA TIPÆW SÆMEJ(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B. (NW PÆDRQDKOWÆJ PRIM(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NpRAWOs -- (Ns)QÆMEJNE PRAWOs)E; (NS)QÆM(B'(NQs)E; (NS)QÆMEJNÆ PRAWOWÆDNOSINIs)E; (N[L@Bs; (N[L@BN)QÆ PRAWOWÆDNOSINIs)E; (N[L@BNIJ DOGOW)QÆRs)E; (Ns)QÆMEJNIJ KODEKSs)E; (NROZ)QÆRWANNQ [L@BUs)E; (NPRAWO NA UTRIMANNQs; (NPRAWA BATXK)QÆWs)E; (NOBOW(B'(NQZKI BATXK)QÆWs)E; (NPRAWA D)QÆTEJs)E; (NOBOW(B'(NQZKI D)QÆTEJs)E; (NPOZBAWLENNQ BATXK)QÆWSXKIH PRAWs)E; (ND)QÆTI(B-(NSIROTIs)E; (NUSINOWLENNQs; (NOP)QÆKA NAD DÆTXMIs)E; (NCIW)QÆLXNIJ [L@Bs)E; (N@RIDI^NE S)QÆMEJNE PRAWOs)E; (NDOGOW)QÆRNE SÆMEJNE PRAWOs)E; (NZWI^A)QÃWE SÆMEJNE PRAWOs)E; (NMORALXNE S)QÆMEJNE PRAWOs)E; (NS)QÆMEJNÆ STOSUNKIs)E; (NS)QÆMEJNE MAJNOs)E