(NnAC)QÆONALXNIJ ROZWÆJ uKRAÇNI(B: (NPROBLEMI Æ PERSPEKTIWI (B/s)E - (NrIMARENKO(B, (N`R)QÆJ æWANOWI^(B,s)E; (NsTECENKO(B, (No(B. (No(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (N`R)QÆNKOM(B,s)E, 1995)
(NrOZGLQDA)QÃTXSQ NACÆONALXNIJ FENOMEN W KONTEKSTÆ UKRAÇNSXKOGO DERVAWOTWORENNQ(B.s)E
(Nl(B-(NRA(B: (NS(B. 261-268s
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQs)E -- )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E; (NwNUTR)QÆ[NQ POLÆTIKAs)E -- (NdERVAWOTWORENNQs -- (NuKRA)QÇNAs)E; (NETNODERVAWOZNAWSTWOs; (NWELIKOROS)QÆJSXKIJ [OWÆNÆZMs)E; (NDERVAWNICXKA )QÆDEQs)E; (NNAC)QÆONALXNE WIHOWANNQs)E; (NPODOLANNQ ETNOSTEREOTIP)QÆWs)E; (NNAC)QÆONALXNA SAMOSWÆDOMÆSTXs)E; (NETNONAC)QÆONALXNA POLÆTIKAs)E; (NKULXTURA M)QÆVETNÆ^NOGO SPÆLKUWANNQs)E