)Qà(NENDERNA PSIHOLOGÆQ (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NtKALI^(B, (Nm(B. (Ng(B.,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NaKADEMWIDAW(B,s, 2011)
(NsTEREOTIPNE ROZUM)QÆNNQ STATÆ(B, (NRÆZNOMANÆTNÆ UPEREDVENNQ ]ODO WÆDNOSIN ^OLOWÆKÆW Æ VÆNOK U SUSPÆLXNÆJ TA MÆVOSOBISTÆSNÆJ SFERAH FORMUWALISQ TISQ^OLÆTTQMI(B. (NtRIWALIJ ^AS WONI WIKONUWALI WAVLIWU REGULQTIWNU FUNKCÆ@(B. (NcIWÆLÆZACÆJNIJ PROGRES ZNA^NO@ MÆRO@ POZBAWIW AKTUALXNOSTÆ POGLQD NA ^OLOWÆKÆW Æ VÆNOK QK NA (S0(NSILXNU(S1 Æ 0(NSLABKU(S1 (NPOLOWINI L@DSTWA(B. (NnOWE BA^ENNQ CÆÃÇ PROBLEMI PROPONU@TX GENDERNÆ KONCEPCÆÇ(B, (N]O PROGOLO[U@TX RÆWNOPRAWNÆSTX STATEJ QK PEREDUMOWU SUSPÆLXNOÇ GARMONÆÇ(B. (NcEJ PRINCIP POKLADENO W OSNOWU PROPONOWANOGO NAW^ALXNOGO POSÆBNIKA(B, (NU QKOMU(B, (NKRÆM ZAGALXNOTEORETI^NIH(B, (NMETODOLOGÆ^NIH PITANX(B, (NROZKRITO SOCÆALXNO(B-(NPSIHOLOGÆ^NÆ OSNOWI GENDERNOÇ ÆDENTI^NOSTÆ(B, (NGENDERNOÇ SOCÆALÆZACÆÇ(B, (NGENDERNIH WÆDMÆNNOSTEJ(B, (NWPLIW GENDERNIH STEREOTIPÆW NA ROZWITOK OSOBISTOSTÆ(B, (NSOCÆALXNO(B-(NPSIHOLOGÆ^NU FENOMENOLOGÆ@ GENDERNIH ROLEJ(B. (NaDRESOWANIJ STUDENTAM WI]IH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW(B. (NbUDE KORISNIJ PSIHOLOGAM(B, (NSOCÆOLOGAM(B, (NPEDAGOGAM(B, (NUSÆM(B, (NHTO CÆKAWITXSQ GENDERNO@ PROBLEMATIKO@(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qà(NENDERNA PSIHOLOGÆQs)E -- (NpSIHOLOG)QÆQs)E; (NPSIHOLOG)QÆQ STATÆs)E; )QÀ(NENDERNA ÆDENTI^NÆSTXs)E; (NKONCEPC)QÆÇ SEKSUALXNOSTÆs)E; (NTRANSGENDERs; (NGOMOSEKSUAL)QÆZMs)E; (NB)QÆÀENDERNÆSTXs)E; )QÆ(NNTERSEKSUALXNÆSTXs)E; (NTRANSSEKSUAL)QÆZMs)E; (NTRANSWESTIZMs; )QÀ(NENDERNÆ ROLÆs)E; (NDISGARMON)QÆÇs)E; (NSEKSIZMs; (NFEM)QÆNÆZMs)E