(NrOS)QÆJSXKO(B-(NUKRAÇNSXKIJ SLOWNIK (B/s)E - (NlOZOWA(B, (Nn(B. )Qã.,s)E; (NoZEROWA(B, (Nn(B. (Ng(B.,s; (NsTOQN(B, (Nl(B. (Nm(B.,s; (NfRIDRAK(B, (Nw(B. (Nb(B.,s; (NfRIDRAK(B, (Nw(B. (Nb(B.,s; (NnAC)QÆONALXNA AKADEMÆQ NAUK uKRAÇNIs)E; )Qæ(NNSTITUT MOWOZNAWSTWA ÆMENÆ o(B. (No(B. (NpOTEBNÆs)E; )Qæ(NNSTITUT UKRAÇNSXKOÇ MOWIs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAUKOWA DUMKA(B,s, 2004)
(NsLOWNIK M)QÆSTITX PONAD (B60 (NTISQ^ SLÆW(B. (Nu NXOMU ZÆBRANA NAJUVIWANÆ[A LEKSIKA LÆTERATURNIH MOW(B, (NDOPOWNENA NAJPO[IRENÆ[IMI NAUKOWIMI TA TEHNÆ^NIMI TERMÆNAMI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (Nl)QÆTERATUROZNAWSTWOs)E -- (NdOW)QÆDNIKIs)E