)Qæ(NDEOLOGÆ^NÆ ZASADI SU^ASNOGO ZAKONOTWORENNQ W GALUZÆ OSWÆTI (B/s)E - (NaNDRU]ENKO(B, (Nw)QÆKTOR pETROWI^s)E (NDOKTOR F)QÆLOSOFSXKIH NAUK(B; (NPROFESOR(B; (NDÆJSNIJ ^LEN (B((NAKADEMÆK(B) (Nnapn uKRAÇNI(B; (NREKTOR npu ÆM(B. (Nm(B. (Np(B. (NdRAGOMANOWA(B; (NpREZIDENT ASOCÆACÆÇ REKTORÆW PEDAGOGÆ^NIH UNÆWERSITETÆW ãWROPI(B,s)E 1949- (2016)
(NsTWORENNQ NORMATIWNO(B-(NPRAWOWO)QÇ BAZI OSWÆTI Ã ODNIM Z KL@^OWIH NAPRQMÆW ÆÇ MODERNÆZACÆÇ WÆDPOWÆDNO DO WIKLIKÆW EPOHI(B, (NREALÆZACÆÃ@ ÃWROPEJSXKOGO WEKTORU ROZWITKU(B; (NPER[O^ERGOWIM U CXOMU KONTEKSTÆ Ã WIZNA^ENNQ TOGO (B"(NDUHU ZAKONÆW(B" - (NSWOÃRÆDNOÇ ÆDEOLOGÆÇ ZAKONOTWORENNQ(B, (NZA QKO@ MA@TX KONSTRU@WATISX OSNOWNÆ NORMI TA POLOVENNQ(B; (NAWTOR WIZNA^AÃ DWA OSNOWNIH DVERELA(B, (NQKÆ FORMU@TX C@ ÆDEOLOGÆ@(B: 1) (NNACÆONALXNA ÆDEQ UKRAÇNSXKOGO DERVAWOTWORENNQ(B; 2)Ã(NWROPEJSXKIJ HARAKTER ROZWITKU OSWÆTI(B. (Nu ÇH POÃDNANNÆ (B((N^EREZ WIRAVENNQ W ZAGALXNIH NORMAH(B) (NMAÃ ROZGORTATISQ PROCES ZAKONOTWORENNQ W GALUZÆ OSWÆTI(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B. (NW KÆNCÆ ST(B. 4 (NNAZWs)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NnORMATIWNO(B-(NPRAWOWOE OBESPE^ENIE OBRAZOWATELXNOGO PROCESSAs; (NnORMATIWNO(B-(NPRAWOWE ZABEZPE^ENNQ OSW)QÆTNXOGO PROCESUs)E; (NL@DINAs; (N^ELOWEKs; (NOSW)QÆTAs)E; (NOBRAZOWANIEs; (NKULXTURAs; (NKULXTURAs; (NNORMIs; (NNORMYs; (NZAKONs; (NZAKONYs; )QÆ(NDEOLOGçs)E; (NIDEOLOGIIs