(N~UDOW)QÆ PERESMÆ[NIKI (B:s)E (NSATIRI^N)QÆ TWORI KLASIKÆW UKRAÇNSXKOÇ LÆTERATURI (B/s)E - (N~)QÆ^ANOWSXKIJ(B, (Na(B.(Na(B.,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NgRAMOTA(B,s, 2006)
(NsATIRI^N)QÆ TA SENTIMENTALXNO(B-(NREALÆSTI^NÆ TWORI KLASIKÆW UKRAÇNSXKOÇ LÆTERATURI æ(B.(Np(B. (NkOTLQREWSXKOGO TA g(B.(Nf(B. (NkWÆTKI(B-(NoSNOW(B'(NQNENKA(B.s)E
(NkOTLQREWSXKIJ )Qæ(B.(Np(B. (NeNEÇDA (B11-196; (NkOTLQREWSXKIJ æ(B.(Np(B. (NnATALKA pOLTAWKA (B197-228; (NkOTLQREWSXKIJ æ(B.(Np(B. (NmOSKALX(B-(N^ARÆWNIK (B229-252; (NkWÆTKA(B-(NoSNOW(B'(NQNENKO g(B.(Nf(B. (NsALDATSXKIJ PATRET (B281-294; (NkWÆTKA(B-(NoSNOW(B'(NQNENKO g(B.(Nf(B. (NmARUSQ (B295-359; (NkWÆTKA(B-(NoSNOW(B'(NQNENKO g(B.(Nf(B. (NkONOTOPSXKA WÆDXMA (B360-420; (NkWÆTKA(B-(NoSNOW(B'(NQNENKO g(B.(Nf(B. (NpARHÆMOWE SNÆDANNQ (B421-426; (NkWÆTKA(B-(NoSNOW(B'(NQNENKO g(B.(Nf(B. (NsWATANNQ NA gON^ARÆWCÆ (B427-480; (NkWÆTKA(B-(NoSNOW(B'(NQNENKO g(B.(Nf(B. (N{ELXMENKO(B-(NDEN]IK (B481-534;s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NkOTLQREWSXKIJ )Qæ(B. (Np(B.s)E; (NkW)QÆTKA(B-(NoSNOW(B'(NQNENKO g(B. (Nf(B.s)E; (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E