(NuKRA)QÇNSXKA MOWA(B. 11 (NKLAS (B:s)E (NP)QÆDRU^NIK DLQ (B11 (NKLASU ZAGALXNOOSWÆTNIH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW (B: (NRÆWENX STANDARTU (B/s)E - (NzABOLOTNIJ(B, (NoLEKSANDR w)QÆKTOROWI^(B,s)E; (NzABOLOTNIJ(B, (Nw)QÆKTOR wÆKTOROWI^s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NgENEZA(B,s, 2013)
(Np)QÆDRU^NIK UKLADENO WÆDPOWÆDNO DO ^INNOÇ PROGRAMI Z UKRAÇNSXKOÇ MOWI DLQ (B11 (NKLASU ZAGALXNOOSWÆTNÆH NAW^ALXNIH ZAKLADÆW(B. (NcE WIDANNQ ZAWER[UÃ PROFÆLXNE WIW^ENNQ UKRAÇNSXKOÇ MOWI NA RÆWNÆ STANDARTU W STAR[ÆJ [KOLÆ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NmOWOZNAWSTWOs -- (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E -- 11 (NKLASs; (NUKRA)QÇNSXKA MOWAs)E; (NP)QÆDRU^NIKIs)E; (NUKRA)QÇNSXKA DÆASPORAs)E; (NKULXTURA MOWIs; (NKOMUN)QÆKACÆQs)E; (NSINTAKSISs; (NPUNKTUAC)QÆQs)E; (NSTIL)QÆSTIKAs)E; (NL)QÆNGWÆSTIKAs)E; (NZW(B'(NQZNE MOWLENNQs