(NzASTOSUWANNQ EKOLOG)QÆ^NOGO KOMPONENTU W ORGANÆZACÆÇ NAW^ALXNOGO PROCESU kÆROWOGRADSXKOÇ LXOTNOÇ AKADEMÆÇ nau (B/s)E - (NbONDAR^UK(B, (NsW)QÆTLANA(B,s)E (2016)
(NzRERNENO UWAGU NA ZNA^ENNQ EKOLOG)QÆ^NOÇ OSWÆTI TA KULXTURI NASELENNQ U KONTEKSTÆ STALOGO ROZWITKU uKRAÇNI(B. (NpÆDKRESLENO(B, (N]O ZALI[AÃTXSQ NEWIRÆ[ENO@ PROBLEMA FORMUWANNQ EKOLOGÆ^NOGO SWÆTOGLQDU MAJBUTNXOGO FAHÆWCQ(B. (NzAPROPONOWANO ROZGLQNUTI METODI TA ZASOBI WTÆLENNQ W VITTQ KOMPONENTA EKOLOGÆ^NOÇ OSWÆTI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NeKOLOG)QÆ^NA KULXTURAs)E; (NEKOLOG)QÆ^NA KULXTURAs)E; (NEKOLOG)QÆ^NA SWÆDOMÆSTXs)E; (NEKOLOG)QÆ^NA KOMPONENTAs)E