(NwIBRAN)QÆ TWORI (B/s)E - (N{POL(B, (N`L)QÆAN(B,s)E; (Nu[KALOW(B, (NoLEKANDR(B,s; (NmELXNIKOWA(B, (NuLQNA(B,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NsMOLOSKIP(B,s, 2007)
(Nu KNIZ)QÆ PODANO OSNOWNU ^ASTINU TWOR^OGO DOROBKU `LÆANA {POLA (B((NmIHAJLA oMELQNOWI^A qLOWOGO (B- 1895 - 1937) - (NPOETA(B, (NPROZAÇKA(B, (NDRAMATURGA(B. (NWIDATNOGO ORGANÆZATORA LÆTERATURNOGO VITTQ W uKRAÇNÆ (B1920-(NH ROKÆW(B, (NPER[OGO PREZIDENTA waplæte(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B.: (NS(B. 524-528s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NqLOWIJ m(B. (No(B.s; (NhUDOVNQ L)QÆTERATURAs)E -- (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- (NuKRA)QÇNAs)E -- (Nhh STs; (NPOETI^N)QÆ TWORIs)E; (NPEREKLADIs; (NPROZAs; (NDRAMATURG)QÆQs)E; (NPUBL)QÆCISTIKAs)E; (NL)QÆTERATURNO(B-(NKRITI^NÆ MATERÆALIs)E