(NeKOLOG)QÆ^NE PRAWO uKRAÇNI (B:s)E (NNAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK (B/s)E - (NbAB(B'(NQK(B, (NoLEKS)QÆJ sTEPANOWI^(B,s)E; (Nb)QÆLEN^UK(B, (Np(B. (Nd(B.s)E; (N~IRWA(B, (N`(B. (No(B.s ((NkI)QÇW (B:s)E (NaT)QÆKA(B,s)E, 2001)
(NnAW^ALXNIJ POS)QÆBNIK PÆDGOTOWLENIJ Z URAHUWANNQM WIMOG dERVAWNOGO OSWÆTQNSXKOGO STANDARTU NA OSNOWÆ PROGRAMI (B"(NeKOLOGÆ^NE PRAWO uKRAÇNI(B". (NpRAWOWU Æ METODOLOGÆ^NU BAZU POSÆBNIKA SKLADAÃ UKRAÇNSXKE EKOLOGÆ^NE ZAKONODAWSTWO TA UZAGALXNENIJ DOSWÆD PRAKTIKI(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NeKOLOG)QÆ^NE PRAWOs)E