(NpOHODVENNQ kI)QÃWA (B:s)E )QÆ(NSTORÆOGRAFÆ^NIJ NARIS (B/s)E - (NbOROWSXKIJ(B, (NqROSLAW )QãWGENOWI^(B,s)E; (NtOLO^KO(B, (Np(B. (Np(B.,s; (NaKADEM)QÆQ NAUK uKRAÇNSXKOÇ rsrs)E; )Qæ(NNSTITUT ARHEOLOGÆÇs)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NnAUKOWA DUMKA(B,s, 1981)
(NwIDANNQ PRISWQ^ENE AKTUALXN)QÆJ Æ WAVLIWÆJ PROBLEMÆ POHODVENNQ kIÃWA U WÆT^IZNQNÆJ ÆSTORÆOGRAFÆÇ(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: )Qæ(NSTORÆQs)E -- )Qæ(NSTORÆQ uKRAÇNIs)E -- )Qæ(NSTORÆQ kIÃWAs)E; (NZASNUWANNQ kI)QÃWAs)E; (NDAWNQ )QÆSTORÆQ kIÃWAs)E; (NDWORQNSXKA )QÆSTORÆOGRAFÆQs)E; (NBURVUAZNA )QÆSTORÆOGRAFÆQs)E; (NRADQNSXKA )QÆSTORÆOGRAFÆQs)E