(NmARK lUKI^ kROPIWNICXKIJ (B/s - (NjOSIPENKO(B, (NmIKOLA kUZXMI^(B,s ((NkI)QÇW (B:s)E (NdERVAWNE WIDAWNICTWO OBRAZOTWOR^OGO MISTECTWA )QÆ MUZI^NOÇ LÆTERATURI(B,s)E, 1958)
(NpRO TWOR^)QÆSTX UKRAÇNSXKOGO REVISERA(B, (NDRAMATURGA(B, (NAKTORA mARKA kROPIWNICXKOGO(B.s)E
(Nb)QÆBLÆOGR(B. (NW PÆDRQDKOWÆJ PRIM(B. - (NbÆBLÆOGR(B.: (NS(B. 289-320s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NkROPIWNICXKIJ m(B. (Nl(B.s; (Nl)QÆTERATUROZNAWSTWOs)E -- (NuKRA)QÇNSXKA LÆTERATURAs)E -- 19-20 (NST(B.s; (NUKRA)QÇNSXKÆ REVISERIs)E; (NUKRA)QÇNSXKÆ AKTORIs)E; (NUKRA)QÇNSXKÆ DRAMATURGIs)E