(NiSTORIQ FRANCUZSKOJ LITERATURY (B:s (NU^EB(B. (NPOSOB(B. (NDLQ STUD(B. (NWYS[(B. (NU^EB(B. (NZAWEDENIJ (B/s - (N{TEJN(B, (NaBRAM lXWOWI^(B,s; (N~ERNEWI^(B, (NmARIAM nAUMOWNAs; (NqHONTOWA(B, (NmARINA aLEKSANDROWNAs ((NmOSKWA (B:s (NpROSWE]ENIE(B,s, 1988)
(Nw KNIGE DANA HARAKTERISTIKA OSNOWNYH LITERATURNYH NAPRAWLENIJ I ANALIZ TWOR^ESTWA KRUPNEJ[IH EE PREDSTAWITELEJ(B.s
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NaRAGON l(B.s; (NbAZEN e(B.s; (NbALXZAK o(B.s; (NbARB@S a(B.s; (NbERANVE p(B. (Nv(B.s; (NbODLER {(B.s; (NbOMAR[E p(B.-(No(B.s; (NbUALO n(B.s; (Nw)QÆJON f(B.s)E; (NwOLXTERs; (NgONKUR DE e(B.s; (NgONKUR DE v(B.s; (Ng@GO w(B. (Nm(B.s; (Nd(B'(NoB)QÆNXE t(B.(Na(B.s)E; (Nd)QÆDRO d(B.s)E; (NdODE a(B.s; (Nd@ bELLE v(B.s; (NeL@AR p(B.s; (NzOLQ e(B.s; (NkORNELX p(B.s; (NlAFAJ)QÃT m(B. (Nm(B.s)E; (NmARGARITA nAWARRSXKAs; (NmARO k(B.s; (NmER)QÆME p(B.s)E; (NmERLX r(B.s; (NmOLX)QÃR v(B.-(Nb(B.s)E; (NmONTENX m(B. (NDEs; (NmONTESK(B')QÃ (N{(B.-(Nl(B.s)E; (NmOPASSANs; (NmOR)QÆAK f(B.s)E; (Nm@SSE a(B. (NDEs; (NpRUST m(B.s; (NrABLE f(B.s; (NrAS)QÆN v(B.s)E; (NrO)QÆSAR p(B. (ND(B.s)E; (NrOLLAN r(B.s; (NrUSSO v(B. (Nv(B.s; (NsANDs; (NsARTR v(B.-(Np(B.s; (NsENT(B-(NeKZ@PER)QÆ a(B.s)E; (NsTENDALXs; (NfLOBER g(B.s; (NfRANS a(B.s; (NpARNAS(B, (NPO\TI^ESKAQ GRUPPAs; (NfRANCUZXKA L)QÆTERATURAs)E -- )Qæ(NSTORÆQ LÆTERATURIs)E; (NABSOL@TIZMs; (NBASN)QÆs)E; (NPOBUTOWIJ ROMANs; (NW)QÆDRODVENNQs)E; (NGERO)QÇ^NIIJ EPOSs)E; (NKLASSICIZMs; (NKLERIKALXNA L)QÆTERATURAs)E; (NKOMED)QÆQs)E; (NKURTUAZNA L)QÆTERATURAs)E; (NNATURAL)QÆZMs)E; (NNOWELIs; (NPOEZ)QÆQs)E; (NREAL)QÆZMs)E; (NREWOL@C)QÆJNA POEZÆQs)E; (NROMANTIZMs