(NnOWIJ TLUMA^NIJ SLOWNIK UKRA)QÇNSXKOÇ MOWI (B:s)E (NW (B3 (NT(B.: 42000 (NSL)QÆW (B/s)E (Nt(B. 3,s (Nobe (B- (Nrobs - (NqREMENKO(B, (NwASILX wASILXOWI^(B,s; (NsL)QÆPU[KO(B, (NoKSANA mIKOLAÇWNA(B,s)E ((NkI)QÇW (B:s)E (NaKON)QÆT(B,s)E, 2001)
(NdO SLOWNIKA WKL@^ENO )QÆ PROTLUMA^ENO POBUTOWU(B, (NDÆLOWU(B, (NKNIVNU(B, (NTERMÆNOLOGÆ^NU(B, (NNAUKOWU LEKSIKU TA ÆN[OMOWNÆ SLOWA(B, (N]O WVE STALI NEWÆD(B'Ã(NMNO@ ^ASTINO@ NACÆONALXNOGO LEKSI^NOGO FONDU(B.s)E
(NoRIG)QÆNAL ZAPISU ZA POSILANNQMs)E
Keywords: (NuKRA)QÇNSXKA MOWAs)E -- (NLEKSIKOLOG)QÆQs)E; (NSLOWNIKIs; (NSLOWARIs; (NUKRA)QÇNSXKA MOWAs)E; (NUKRAINSKIJ QZYKs; (NTERM)QÆNOLOGÆQs)E; (NTERMINOLOGIQs; (NLEKSIKA UKRA)QÇNSXKAs)E; (NLEKSIKA UKRAINSKAQs; )QÆ(NN[OMOWNÆ SLOWAs)E; (NINOSTRANNYE SLOWAs; (NPRAWOPIS UKRA)QÇNSXKIJs)E; (NPRAWOPISANIE UKRAINSKOEs; (NTLUMA^ENNQ SL)QÆWs)E; (NTOLKOWANIE SLOWs